NaslovnaNovostiNemačka odbrambena industrija želi evropsku nezavisnost od vojno-industrijskog sektora SAD

Nemačka odbrambena industrija želi evropsku nezavisnost od vojno-industrijskog sektora SAD

Nemačka odbrambena industrija je tražila od evropskih zemalja da stvore velike i specijalizovane kompanije u oblasti proizvodnje naoružanja.

Prema rečima Armina Papergera, generalnog direktora Rajnmetala, ako Evropa želi bližu saradnju u oblasti odbrane, zemlje moraju da se specijalizuju za određene vojne tehnologije.

Paperger je naveo da je ovo najteža diskusija koju evropski političari vode na nivou vlade.

“Nema smisla ako izaberemo drugu ili treću najbolju tehnologiju jer to jedna zemlja želi. Potrebne su nam velike kompanije za proizvodnju oružja u Evropi”, rekao je generalni direktor Rajnmetala.

Evropske odbrambene kompanije se takmiče jedna sa drugom, vojni budžeti se kontrolišu na nacionalnom nivou, a pojedine države pokušavaju da održe kontrolu nad strateškim lancima snabdevanja, fabrikama, radnim mestima i tehnološkim prednostima.

Primeri uspešne prekogranične saradnje su najveći evropski proizvođač, MBDA, u vlasništvu britanskog proizvođača odbrane BAE Systems, i evropski proizvođač aviona Airbus, od kojih svaki poseduje 37,5% akcija, dok je ostatak u vlasništvu italijanske kompanije Leonardo.

Paperger takođe smatra da bi u slučaju velikog vojnog sukoba Evropa mogla da ostane na miru, dok bi se SAD fokusirale na Aziju.

Prema njegovom mišljenju, ako Donald Tramp postane predsednik SAD, pritisak na Nemačku će biti veći. Istovremeno, generalni direktor Rajnmetala je dodao da će se trka za obnavljanje vojne moći Nemačke nastaviti bez obzira na to ko je u Beloj kući.

On je rekao da su evropski lideri poslednjih decenija uzimali zdravo za gotovo da će SAD priteći u pomoć kontinentu u slučaju vojne pretnje, ali „ovo se više neće ponoviti“.

rheinmetall skynex 03
rheinmetall skynex

Američka vojna sposobnost suočila se sa sopstvenim izazovima, među kojima je Paperger naveo rastuću političku polarizaciju.

“Veliki izazov za sledećeg američkog predsednika biće da spoji dve stranke. Loše je kada je najveća svetska ekonomija i najveća vojna sila – podeljena nacija”, izjavio je izvršni direktor Rajnmetala.

Prema poslednjim doduše manje realnim, više propagandnim informacijama, nemački proizvođač oružja Rheinmetall planira da uspostavi najmanje četiri fabrike za proizvodnju oružja u Ukrajini.

15 KOMENTARA

  1. Rob trazi slobodu od robovlasnika😅😅😅😅🤔normalno da necete dobiti dozvolu, treba SAD da se razvija, i samo moze njihovo visestruko preskupo naoruzanje.🤣🤣🤣

  2. Nemačka vojno jača. To znači da mi u Srbiji moramo da budemo jači.
    Trenutno jesmo jači od SR Nacističke, ali tako treba i da ostane.
    Srbija mora da ostane vojno jača od Nacističke Nemačke.

    2
    3
    • Ne budi glup.
      Vojska Srbije je jača od gotovo svih članica NATO pojedinačno.
      Mi imamo više artiljerije nego Francuska, Nemačka i Engleska – zajedno.
      Zato bolje ti je da pročitaš nešto u životu gluperdo.

  3. Svabo ce da pravi samo ono sto I’m kauboji dozvole Ili narede. Ako oces Svabo slobodu Eee moras da dobro okrvavis labrnju jer kauboji I pirgavci kad zajase nece sjasiti nikada dok ne lipses svaburino

    13
  4. e vidis Stevice za ovo se slazemo, da su Nemacki inzinjeri veoma uspesni…samo je jedan veliki problem na zapadu sto sve manje ima Nemaca u Nemackoj jer to vise nije Nemacka iz 30-40 godina proslog veka gde su preko 70% cinili Nemci, sad je tamo skroz drugacija slika Nemaca pravih arijevaca sve manje a ostalih Balkanaca, Istoevropljana, bliskoistocnih nacija i afrikanaca sve vise….a plus i sam zapadni sistem je komplikovan za proizvodju oruzija jer se zasniva na profitu a ne na poterebama drzave… tako dok se oni dogovore oko sustava ode mast u propast…

  5. Nemačka oduvek radi najbolje oružje na svetu , i Rusija i Amerika i Kina su pokrali tu tehnologiju od njih ! Rheinmetal je već razvio i spreman je proizvoditi najmodernije vojne sustave sveta, u tome su Švabe nenadmašni ! 🤗🇩🇪💪👍

    18
    223
    • “Сустав” на новохрватском,
      на српском “СИСТЕМ”.

    • Jedan Amerikanac je tokom Drugog svetskog rata rekao nešto u stilu: “Kad Rusi pokušaju da naprave cipele, ispadne nešto što više liči na kutiju za cipele. Ali kad treba da se napravi nešto za ubijanje Nemaca, svaki se pretvori u Tomasa Alvu Edisona.”

      1
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave