NaslovnaNovostiŠef Službe bezbednosti Ukrajine obećava da će u Rusiji organizovati nova "iznanađenja"...

Šef Službe bezbednosti Ukrajine obećava da će u Rusiji organizovati nova “iznanađenja” u 2024

Ukrajina će sprovesti više operacija u Rusiji i promeniti taktiku kako bi ostala “korak ispred Rusije”, izjavio je Vasilj Maljuk, šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU). Ukrajinska SBU i vojne obaveštajne službe angažovale su se u sve intenzivnijoj kampanji protiv ciljeva na ruskom tlu, uključujući povećanje napada na rafinerije nafte.

Ukupno 12 ruskih rafinerija nafte uspešno je pogođeno u nekoliko regiona unutar ruske teritorije od 17. marta, javila je Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvor u SBU.

13. rafinerija u ruskom regionu Samare delimično je zaustavila proizvodnju 25. marta nakon sumnje na napad dronom.

Maljuk je rekao da „Rusija treba da očekuje više napada“, ali da će se priroda napada promeniti jer se „Ukrajina nikada ne ponavlja“. On je takođe izjavio da su od početka sukoba, SBU i druge bezbednosne agencije bile “odgovorne za uništavanje više od 800 ruskih tenkova, kao i drugih oklopnih vozila”.

Maliuk je takođe rekao da Rusija više ne koristi Krimski most za isporuku oružja na front nakon što su ukrajinski napadi oštetili prelaz.

Novi sef SBU - Vasil Maljuk
Šef SBU – Vasil Maljuk

Most, koji se naziva i Kerčki most, povezuje kopnenu Rusiju sa poluostrvom Krim, što ga čini ključnim putem za snabdevanje ruske vojske u Ukrajini, pravdaju se zapadni izvori..

Izgradnja mosta dugog 19 kilometara počela je nakon aneksije Krima 2014. godine i završena je u rekordnom roku, 2018. godine.

Most je oštećen ukrajinskim udarima u oktobru 2022. i julu 2023. godine. Plan za udar na most je prvi put osmišljen u martu 2022, rekao je Maljuk. Podsetimo, prilikom drugog napada ukrajinski zvaničnici su čak izjavili da je Rusija sama napala svoj most.

Moramo napomenuti i da se iznad Crnog mora, u blizini Krima, tada kao i sve do sada neposredno pred ukrajinske napade uvek nalazi nekoliko izviđačkih letelica NATO-a.

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) obećava nova “iznanаđenja”

Ove operacije uključuju upotrebu pomorskih dronova Sea Baby, kako je otkrio izvor SBU koji je razgovarao sa još jednim zapadnim glasilom Liga. Prema izvoru, šef SBU Vasil Maljuk obećava „iznenađenja“ za Rusiju.

Na primer, 35 dronova Sea Babi koje su donirali Ukrajinci se pripremaju za borbene zadatke na moru. SBU je već predstavio prvi dron ove serije pod nazivom Avdijevka. Po gradu koji su izgubili nedavno.

Osim toga, Služba bezbednosti Ukrajine najavljuje da se priprema za nove “strogo poverljive operacije”.

Sabotaža na Krimskom mostu?
Sabotaža na Krimskom mostu

“Jasno je da specijalna služba ne samo da ne otkriva svoje planove, već i ne govori uvek detaljno o ​​gotovim rezultatima. Ali danas, SBU čini sve što može da približi pobedu Ukrajine”, izjavio je ovaj izvor.

Šef SBU, ovim intervjuom, priznao odgovornost za brojna ubistva i terorističke napade, tvrde iz Moskve

Sa druge strane, ovaj intervju se u Rusiji smatra kao direktno priznanja šefa SBU Vasilij Maljuka za sva dela koja su im Rusi odavno pripisivali. Prema Maljukovim rečima, zapadne obaveštajne agencije su oduševljene postupcima svojih ukrajinskih kolega.

On je istakao da je napad na Krimski most organizovala specijalna služba na čijem je čelu. Improvizovane eksplozivne naprave bile su prerušene u rolne stakleničke folije, ukupne težine eksploziva od 14 tona.

Posle ove operacije najviši vrh zapadnih obaveštajnih službi je rekao: najbolji ste, skidamo kape, ponosno je rekao šef SBU.

Mosvka naglašava deo intrevjua u kom je Maljuk rekao da kijevski režim neće stati na tome. Dakle, planovi Ukrajine uključuju ponovljene sabotaže na Krimskom mostu.

“Kada vrate oslonce, možda, potencijalno ponovo počnu da transportuju municiju, tada ćemo im, zapravo, još jednom reći „Zdravo“. Za sve postoji vreme, da ne ubrzavamo stvari,” naglasio je Maljuk.

Istovremeno je napomenuo da SBU ima neophodan potencijal za vršenje svih ovih akata.

sbu sanatorijum u odesi
sbu sanatorijum u odesi

Podsetimo, od početka eskalacije sukoba u Ukrajini, pripadnici SBU su izvršili više akata sabotaže na teritoriji Rusije, usled čega su ubijene istaknute javne ličnosti, novinari i ukrajinski političari.

Ukrajina 25. marta obeležava Dan Službe bezbednosti Ukrajine (SBU). Ruska vojska je iskoristila priliku da službenicima SBU čestita profesionalni praznik i izvela precizne udare na objekte službe bezbednosti u prestonici ali i u Odesi.

Prema preliminarnim izveštajima, SBU je izgubila izvesnu količinu visokih oficira kao rezultat ruskih jučerašnjih udara u Kijevu i Odesi, te se može zaključiti da je ovaj intervju dodatno isprovociran gubicima.

32 KOMENTARA

    • Znači i ovo je jedan od dokaza da su Zelenski odnosno dio Ukrajine i njihovi saradnici glavni organizatori masakra u Moskvi.

  1. Teroristi , vas će Zelenski do poslednjeg istrebiti po nalogu zapada i zidova. Ali nece proći Rusija je i tad pobedila i zidove i fasiste i sad ce Ukrajinu.

  2. Busaju se i najavljuju akcije na teritoriji RUSIJE a onda kad ih BAĆUŠKE ISPOLIVAJU KUKUMAČU NA SVE STRANE – KO SE U KOLO HVATA U NOGE SE UZDA

  3. Ne razumem nuklearnu silu koja dozvoljava da joj nenulklearna država uništava infrastrukturu. Neophodno je ozbiljno upozorenje na prestanak takvih aktivnosti a, ukoliko se ono prekrši, gadjanjejednog broja strateških ciljeva nuklearnim bombama. Zapad bi se tada u.rao od straha i prestao bi da podstiče rat.

  4. Da podsetim ovog bilmeza da svaka batina ima dva kraja. Kad uništite trećinu infrastrukture Rusije, Ukrajina će biti u kamenom dobu. I te ruske pare ćete potrošiti jednog dana i šta onda. Vama iz bunkera biće mala ova planeta.

    15
    1
  5. Nacisti samo malj i zaslužuju.Od II svjetskog rata se niste smirili ali hoćete sigurno.Bolje bi bilo da se okanete ćorava posla bitange bjelosvjetske.SMRT NACISTIMA,sloboda miroljubivim narodima!

    19
  6. Pa bila je jer je Zelenski sve potpisao i zato su se Rusi povukli a onda su englezi tačnije onaj retard Boris rekao da pogazi potpisano i da udje u rat sa Rusijom. Problem je to sve što pogadjaju te rafinerije.nisu to ukrainci već nato do duše jesu izvrsioci ukrajinci,treba se zapitati sad op ovim izjavama ukrajinaca ko je onda odgovoran za masakr nad civiluma u Moskvi i dokle će Putin imati strpljenja.

    21
  7. U ratu se bori svim sredstvima, a koliko ce daleko to da ide, videcemo…trajat ce taj rat jos minimalno 5-6 godina a mozda i duze…a trebalo je da bude specijalna operacija od 3 dana.

    • Pa bila je jer je Zelenski sve potpisao i zato su se Rusi povukli a onda su englezi tačnije onaj retard Boris rekao da pogazi potpisano i da udje u rat sa Rusijom. Problem je to sve što pogadjaju te rafinerije.nisu to ukrainci već nato do duše jesu izvrsioci ukrajinci,treba se zapitati sad op ovim izjavama ukrajinaca ko je onda odgovoran za masakr nad civiluma u Moskvi i dokle će Putin imati strpljenja.

      42
      • Na bojnom polju ništa ne možete i dani vam odbrojavaju. Sada ubijate civile po Rusiji. Nato vam pomaže u tome. Šta ćete kada za par mjeseci ne budete imali vojnika dovoljan broj da drže liniju? U egzil u SAD-e da vas demonkrate tapšu po ramenu a potom će vam FSB sjesti na vrat i podaviti kao pacove.

  8. Vidjecemo koliko ce zivjet njihov sef kad se utvrdi njegova odgovornost za zlocin u rusij bice ubrzo legitimna meta kako on tako i zelenski

    200
  9. Skoro pa Nevjerovatno,nakon 25 mjeseci,na pocetku sacerani u cosak,razbuseni u svakom mjestu,naselju,instituciji i drzavi,celnici Ukrajinskih sluzbi su sa ogranicenim resursima na pocetku,Zavrijedili divljenje Inovativnoscu i preuzetom Inicijativom u Drzavi koja ih je napala.Bez pompe,vrijedno,Filtrirajuci kadrove na dnevnom nivou,postali Respektabilna Snaga svoje Otadzbine i partnerskih sluzbi.Koordinisanje mnostva pokreta otpora u samoj Agresorskoj teritoriji i niz Evidentnih uspjeha,uz postovanje Kodeksa,pisanih i podrazumijevanih,zasluzni su za veci dio Uspjeha Vojske Ukrajine.Svaka cast i Postovanje Hrabrim i Pametnim pripadnicima Ukrajinskih bezbj sluzbi.

    16
    581
    • Kontam da ti je toliko dosadno u životu da ti je preslaganje čačkalica na stolu najveća zanimacija dana.

      141
      1
    • О па ђе си Бука(чу), да није твојих коментара не бих имао прилике да проучим стил рада пропагандних служби. Одредили те по задатку да међу Србима разбијаш проруско расположење. Ако, ако, само ти ради, баш су ти коментари интелигентни. А и овај шеф украјинске службе има вам баш ‘интелигентну’ фацу. Благо Украјини са таквима! Некако се твоји коментари и његова ‘интелигентна’ фаца баш одликчно слагжу!

      • Uvazena Tisino,Voljeti Ruski narod je Nasa odrednica rodjenjem.p.s.Zamislite da Nasi Slavni Spanci,sredinom 30ih g su izabrali stranu genaralisimusa Franka..Slozicete se,Fasizam Nam nije u genotipu.Spletom raznih koincidencija,taj Sjajni,Veliki,Casni narod Ruski,zadesio je Goblin od metra i pola.

    • Idi pomozi im fali im vojnika. Jer je 60- ta mobilizacija u toku a nema efekta. Kontranapad propao sada propala odbrana. Zato se spakuj i idi da im pomogneš i ne tipkaj po netu jer ti se Rusi posraše po stavovima.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave