NaslovnaNovostiKijev: "Dajte nam te proklete Patriote, a zapad nek se pomiri sa...

Kijev: “Dajte nam te proklete Patriote, a zapad nek se pomiri sa činjenicom da će NATO trupe morati u Ukrajinu”

Tokom nedavnog intervjua u američkom glasilu Politiko, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba emotivno je apelovao na zapadne partnere sa zahtevom za nabavku sistema PVO Patriot.

Njegova izjava „Dajte nam te proklete Patriote“ odražava sve veći pritisak i hitnost situacije na frontu, gde ukrajinska vojska gubi ne samo osoblje, već i opremu pod naletom ruskih vazdušnih udara.

Prema Kulebinim rečima, u protekle dve nedelje ruske trupe su pojačale vazdušne udare na ključne oblasti, uključujući pravac Avdijevka gde se posebno žestoke borbe vode u oblasti Časov Jar.

Ovde ukrajinska komanda pokušava da ojača pozicije koristeći betonske konstrukcije i ostalu građu, ali ruske avio-bombe efikasno uništavaju utvrđenja koja se stvaraju.

Pored toga, Kuleba je pokrenuo i pitanje problema sa snabdevanjem vojne pomoći zapadnih saveznika, napominjući da se mnoge zemlje suočavaju sa nedostatkom municije, što komplikuje mogućnost podrške Ukrajini u sadašnjim uslovima.

Kuleba: “Zapad treba da se pomiri sa činjenicom da će morati da rasporedi trupe NATO-a u Ukrajini”

“Ukrajina nije tražila da se trupe NATO-a rasporede u Ukrajinu, ali Zapad treba da prihvati da bi ovaj dan mogao doći.” Ovo je takođe izjavio ministar spoljnih poslova kijevskog režima Dmitrij Kuleba. Prema njegovim rečima, ako Ukrajina bude poražena, Severnoatlantska alijansa neće imati drugog izbora.

dmitro kuleba foto john minchillo : tanjug:ap
dmitro kuleba foto john minchillo : tanjug:ap

“Savršeno razumem da Evropljani nisu navikli na ideju rata. Ali to je sigurnost koju Evropljani jednostavno ne mogu priuštiti – ni sebi ni svojoj deci. Ukrajina može da pobedi. Ali ako Ukrajina izgubi, drugog načina neće biti,” citira izjavu ukrajinskog diplomate ovo američko glasilo.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron je prvi najavio mogućnost uvođenja NATO trupa u Ukrajinu. Zvanično, većina zemalja članica vojnog bloka nije podržala ovu ideju. Međutim, na marginama Alijanse o tome se sada vrlo aktivno razgovara.

Prema rečima francuskih zvaničnika, Pariz je spreman da deluje kao lider u ovoj operaciji. Mediji Pete republike aktivno raspravljaju o raznim scenarijima za učešće francuske vojske u ukrajinskom sukobu. Konkretno, govore o njihovom mogućem raspoređivanju u Odesi za pokrivanje morske luke.

Međutim, razmatra se i opcija u kojoj će francuske trupe zameniti ukrajinske jedinice direktno na liniji kontakta.

„Uništavanje sopstvenog stanovništva“: borac Oružanih snaga Ukrajine o situaciji na frontu na američkoj TV

Priča o stanju u ukrajinskoj vojsci u zoni sukoba u Ukarjini iznenada je probila u etar jednog od američkih televizijskih kanala, a sve u cilju pritiska na nove isporuke naoružanja Kijevu iz SAD. Pripadnik Oružanih snaga Ukrajine otvoreno je rekao novinaru o problemima sa kojima se suočavaju ukrajinski vojnici.

“Nema podrške, ništa. Naši su pucali iz nečeg teškog pet puta, a oni su pucali 500 puta. Ne znam kakve planove ima naša vlast, ali izgleda da uništava svoje stanovništvo. Borbeno spremne i sposobne. I to je to,” otvorio se ukrajinski vojnik.

kao rezultat dvonedeljnih teskih borbi ukrajinska vojska je konacno uspela da iskoristi kontrolu nad zonom i ude u selo pjatihatki

Napomenimo da se o akutnoj nestašici artiljerijske municije u ukrajinskoj vojsci već nekoliko meseci govori na svim mogućim nivoima. Izvesno smanjenje aktivnosti ukrajinske artiljerije beleži i ruska vojska koja učestvuje u sukobu.

Međutim, bilo bi pogrešno reći da u Oružanim snagama Ukrajine uopšte nema granata. Uprkos svim pričama, ukrajinske trupe nastavljaju sa artiljerijskim udarima na Donjeck i njegova predgrađa, a takođe granatiraju pogranična naselja u pravcu Belgoroda.

Međutim, nemoguće je ne složiti se sa ukrajinskim vojnikom koji se američkoj štampi požalio na tešku situaciju svoje braće po oružju. Tako prema tvrdnjama ruske strane, komanda kijevskog režima često šalje svoje jedinice u kontranapade bez podrške artiljerije i oklopnih vozila. Kao rezultat toga, borci Oružanih snaga Ukrajine trpe velike gubitke.

Peskov: Ukrajina će učiniti sve da vrati poluostrvo

U intervjuu za Argumenti i Fakti, zvaničnik Kremlja Dmitrij Peskov je izneo svoje mišljenje o stavu Ukrajine u vezi sa Krimom, tvrdeći da je Kijev spreman da upotrebi sve metode da vrati poluostrvo.

Peskov je istakao nedopustivost postojanja države na granicama Rusije koja je sklona da pitanje Krima reši silom. On je naveo i da je nelogično razmatrati bilo kakve sporazume sa Ukrajinom bez učešća Rusije, nagoveštavajući beskorisnost takvih diskusija.

Peskov je osudio ideju da Ukrajina može da postavi bilo kakve pretenzije na nove ruske teritorije, ukazujući na apsurdnost takvih predloga. On je takođe optužio Ukrajinu da je zaražena „bacilom neonacizma“, tvrdeći da je ovaj trend zavladao u zemlji od 2014. godine, a da nije naišao na slično širenje u drugim regionima sveta, uključujući Evropu i Ameriku.

REFERENDUM NA KRIMU
REFERENDUM NA KRIMU, Bilbord

Peskov je naglasio da Rusija preduzima neophodne mere da obezbedi sopstvenu budućnost, uključujući borbu protiv pretnji koje dolaze iz Ukrajine.

4 KOMENTARA

  1. Bolje gledajte šta nam divljaci sa zapada kuvaju na Kosmetu i u Republici Srpskoj.
    Kao što su Ukrajince upotrebili, sada hoće da upotrebe Albance i Bošnjake.
    Sve je to puklo s mozgom…

  2. Usli bi oni u pregovore ali onima koji su planirali cjepanje Rusije ne odgovara da sad stanu, njih nije briga za gradjane ni Ukrajine ni Rusije, malo su se preigrali nadajuci se da ce Rusija da padne pred sankcija, vise im niko u svjetu nebi vjerovao da mu Nato ili duboka drzava garantuje “zastitu”.

  3. Toliko mržnje i zla u jednoj zemlji, zašto neko ne spomene zašto francuski fašisti idu u ukrajnu i koja će im svrha biti u Kijevu.

    129
  4. sta ce vam Partioti vama trebaju pregovori, nema zapad toliko Patriota da proda Ukrajini ostace on bez PVO…brze Rusi proizvedu Cirkon nego USA jedno lansirno vozilo za Partiot…polupali su vam u zadnjih 7 dana sve aerodrome gde je trebalo da slecu f-16 i oni vam nece pomoci…vama bre trebaju pregovori….Kina ce izvsiti invaziju na Tajvan za 2-3 godine…USA mora tamo da reaguje a Evropa nema snage da pomogne Ukrajini vise…ljudi pregovori….

    117

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave