NaslovnaNovostiTokom radne posete fabrikama oružja, Kim Džong Un zapretio Južnoj Koreji uništenjem

Tokom radne posete fabrikama oružja, Kim Džong Un zapretio Južnoj Koreji uništenjem

Lider Severne Koreje Kim Džong Un pregledao je rad glavnih vojnih fabrika u zemlji i dao nekoliko pretećih izjava Južnoj Koreji, a posebno je uverio da će u slučaju konfrontacije „entitet koji se zove Južna Koreja“ (kako se režim Pjongjanga oslovljava susednu državu) biće uništeni.

Kim Džong Un je, kako se izveštava, dva dana – 8. i 9. januara – obilazio vojne fabrike i “izrazio veliko zadovoljstvo” što fabrike bez odstupanja sprovode plan opremanja velike napredne opreme i glavnih raketnih jedinica najnovijim naoružanjem, prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA, u članku pod naslovom „Uvaženi drug Kim Džong Un u inspekciji velike fabrike municije“.

Fotografije KCNA Kimove posete fabrici municije pokazuju kako on pregleda mobilna lansirna vozila kratkog dometa.

Ali istovremeno, lider DNRK je naglasio da je neophodno „kontinuirano i aktivno ubrzavati nemilosrdni rast produktivnosti“ kako bi se proizvodilo više naoružanja i vojne opreme.

On je u svojim govorima Republiku Koreju okarakterisao kao „najneprijateljskiju državu prema DNRK“, koja se „dugo vremena, oko 80 godina, ludo držala samo zlonamernih konfrontacija kako bi zbacila našu vladu i režim“.

„Republika Koreja je naš glavni neprijatelj“, dodaje Kim, koji tvrdi da njegova zemlja mora da uloži napore da „pojača vojne sposobnosti samoodbrane i odvrati nuklearni rat“.

kim džong un uživa u cigareti u generalnom centru za kontrolu i komandu satelita
kim džong un uživa u cigareti u generalnom centru za kontrolu i komandu satelita

Istovremeno, severnokorejski lider je zapretio da će, ukoliko njegova zemlja bude napadnuta, upotrebiti „ogromnu moć“ i da neće oklevati da uništi „Republiku Koreju mobilizacijom svih sredstava i snaga koje mu stoje na raspolaganju“, što je nagoveštaj navodne nuklearne sposobnosti koje Pjongjang moguće da poseduje.

Prema rečima Kim Džong-una, „neophodno je uspostaviti ekonomski i organizacioni rad i upravljanje proizvodnjom da bi se tekuća godina pretvorila u godinu u kojoj će se desiti velike promene u ubrzavanju priprema zemlje za rat“.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave