NaslovnaNovostiUkrajinski pripadnici sastava 'Snaga za specijalne operacije' napali teritoriju Belgorodske oblasti

Ukrajinski pripadnici sastava ‘Snaga za specijalne operacije’ napali teritoriju Belgorodske oblasti [Video]

Grupa ukrajinskih vojnika iz jedinice za specijalne operacije Odbrambene obaveštajne službe Ukrajine (GUR) izvela je operaciju usmerenu na “eliminisanje visokih zvaničnika Oružanih snaga Rusije”.

Ova informacija se pojavljuje u izveštaju koji je juče objavila pres služba Odbrambene obaveštajne službe Ukrajine (GUR), a priložili su i montirani promo video.

Prema GUR-u, nekoliko visokih zvaničnika Oružanih snaga Rusije planiralo je da sprovede inspekciju ruskih jedinica u Graivoronskom okrugu Belgorodske oblasti, usred, kako navode iz GUR-a, brojnih pritužbi vojnih lica na uslove rada.

Pre dolaska „inspektora“ iz Moskve, ovde stacionirani ruski vojnici počeli su da izvršavaju obaveštajno-pripremne misije u blizini centara i vojnih punktova koji su navodno trebali da budu pregledani.

Da bi izazvala žrtve među ruskom vojskom i narušila njihov moral, Odbrambena obaveštajna služba Ukrajine (GUR), planirala je i izvela, kako tvrde, specijalnu operaciju u Belgorodskoj oblasti.

Tokom misije, grupa ukrajinskih vojnika tvrdi da je minirala jedini put koji koriste ruski vojnici u navedenom području i pripremila zasedu oko njega.

Kako se vidi u video materijalu koji je objavio GUR, ukrajinska vojska je napala i rusko uvrđenje, pribegavši kombinovanom napadu lakim naoružanjem i minobacačem. Navodno se idalje utvrđuje se ukupan broj stradalih i ranjenih Rusa tokom napada na njihove položaje i eksplozije mine.

Glavna obaveštajna uprava (GUR) tvrdi kako sprovodi brojne operacije kako na “okupiranim teritorijama, tako i van njih, direktno na teritoriji Ruske Federacije”.

Jedna takva operacija, koju je agencija izvela prošle godine i promovisana takođe u video spotu, bila je napad jedinice specijalnih snaga Ukrajine na Krimu.

Grupa naoružanih ukrajinskih vojnika prešla je Crno more u modifikovanim čamcima i džet-skijima i sletela na obalu poluostrva severno od sela Severne odakle su ih meštani oterali.

ukrajinske specijalne snage objavile nove snimke njihovih operacija na krimu
ukrajinske specijalne snage objavile nove snimke njihovih operacija na krimu

Pokušaji ukrajinske vojske da se iskrcaju u manjim grupama na zapadnoj obali poluostrva Krim počeli su na Dan nezavisnosti Ukrajine, 24. avgusta 2023. godine. Prvi pokušaj je bio i jedini uspešan.

Kasnije su ukrajinske desantne grupe nekoliko puta pokušale da se iskrcaju u oblasti rta Tarhankut, ali nisu uspele. Ruski avioni u oblasti Crnog mora su svaki put uspevali da unište ukrajinske čamce.

2 KOMENTARA

  1. Previše mi oni opušteno deluju za nekog ko se nalazi u dubini neprijateljskih položaja, a i ne vidi se ama bas ništa, ovo je možda i snimk šumara koji sprečavaju divlju seču na Fruškoj gori.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave