NaslovnaNovostiObjavljen video snimak misterioznih aktivnosti ukrajinskih diverzanata na obali Krima!

Objavljen video snimak misterioznih aktivnosti ukrajinskih diverzanata na obali Krima!

Na pozadini današnjih jutarnjih vesti o pucnjavi na zapadu Krima pojavila se informacija da se ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa iskrcava na teritoriju poluostrva.

Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine objavila je snimak na kome se, kako se pretpostavlja, vidi trenutak iskrcavanja ukrajinske vojske u čamce kod obale Krima. Međutim, u ovom trenutku potvrda ovog materijala nije predstavljena, a još nema zvaničnih komentara iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Akcija diverzanata SBU

Ranije su ruski novinari izvestili o pucnjavi na zapadnoj obali Krima. Konstatovano je da u incidentu nije bilo povređenih među turistima, dok je ratni izveštač Vladimir Romanov izjavio da je cela grupa diverzanata naknadno nestala.

Trenutno se očekuju detalji ruske strane.

Prema ukrajinskim izvorima, vojska je uspela da se iskrca na obalu „okupiranog“ Krima, tamo izvede „specijalnu operaciju“ i bezbedno se vrati u Ukrajinu. Ovu izjavu dao je zvanični predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Jusov.

Kako se navodi u saopštenju, jedinica GUR-a se navodno iskrcala u rejon rta Tarhankut na poluostrvu, u rejonu naselja Majak, gde se nalazi baza 3. radiotehničkog puka i radari. Tamo se konkretno nalaze stanice radara Nebo-M i radara Kasta-2E2.

lokacija navodnog iskrcavanja diverzanata
lokacija navodnog iskrcavanja diverzanata

Prema rečima Jusova, ukrajinski borci su tamo izveli „specijalnu operaciju“, postigavši samo njima poznate ciljeve, nakon čega su bezbedno otišli ​​na more. Ističe se da nema gubitaka.

Istovremeno, brojni drugi ruski izvori, uključujući i neke zapadne, tvrde da je u rejonu rta Tarhankut vođena noćna bitka uz upotrebu malokalibarskog oružja i bacača granata, a dejstvovale su i borbene letelice.

Jedinica GUR-a je uspela da se spusti na obalu, pucali su na obližnji kamp sa turistima, ništa nije prijavljeno o napadu na vojne objekte ruske vojske. Prema rečima očevidaca, navodno su bila dva čamca, na kojima je bilo oko 10 ljudi. Prema drugim izvorima, bila su četiri čamca.

Ministarstvo odbrane Rusije ne komentariše informacije koje su se pojavile i izjavu predstavnika Glavne obaveštajne uprave. U Kijevu nastavljaju da prenose da nema gubitaka, Telegram kanal Šot tvrdi da su sinoć na zapadu Krima uništena četiri čamca sa ukrajinskim diverzantima, ukupno je likvidirano oko 15-20 ljudi.

snimak unistavanja 2 lansera s 300 pvo osu u oblasti nikolajeva
snimak unistavanja 2 lansera s 300 pvo osu u oblasti nikolajeva

Ranije je načelnik Glavne obaveštajne uprave GUR Ukrajine Budanov najavio neka „iznenađenja“ na Krimu, ali nije razradio ovu temu. Napominjemo da je ranije Kijev napao ruski sistem S-400 u oblasti rta Tarhankut, dok su ruske snage odgovorile sa dva uništena S-300 ukrajinskih snaga.

4 KOMENTARA

  1. Joj toliko smesna prica da bi bila smesna da nije zalosna, da mi je znanja pa da znam dal se ista i desava u toj zemlji, kontam kao da je ovo sve neko prepucavanje gospodara covecanstva da ugnjetava narod cele zemlje, pa dosad je tamo reciklirano svo vojno smece iz celog sveta.
    Ps. Stvarno mi je neverovatno da su na gumenim camcima presli toliku razdaljinu, ne bitno dal je bio bilo koji ruski brod tu. Postoje sonari koji prate kitove po okeanim a ne drndave brodove koji prave vodeni sum vidljim kilometrima.

  2. I da baš predjete toliku razdaljinu, a RV nigdje.. Kao i sto NIKO od Ruske vojske ne čuva obalu, NEBO MRADAR , S 400 , RUSKE BAZE IBKASARNE !!! Ma kako da ne !!! Pa da je tako, sto ne uzmete kompletno KRIM ili se slobodno vozate Crnim morem posto Rusa i Ruske mornarice nigdje nema !!! Ma dajte molim vas..

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave