NaslovnaNovostiZastrašujuća mapa napada po Izraelu; Ministarstvo odbrane potvrđuje rat i hitno mobiliše...

Zastrašujuća mapa napada po Izraelu; Ministarstvo odbrane potvrđuje rat i hitno mobiliše rezerviste

Međunarodna agencija Rojters objavila je, u kontekstu masovnog napada na Izrael, da je Ministarstvo odbrane Izraela pozvalo rezerviste na oružje.

Hamas je pokrenuo vojnu operaciju velikih razmera protiv Izraela, uspeo je da se infiltrira čak i na izraelsku teritoriju.

Rojters navodi da se masovnom napadu pridružila i palestinska teroristička grupa Islamski džihad.

Teroristi koji su se infiltrirali u južni Izrael otvorili su vatru na civilno stanovništvo.

Operacija koju je potvrdio Hamas naziva se Al-Aksa poplava. Teroristička grupa kaže da je infiltrirala teritoriju Izraela i ispalila “5.000 raketa” na Izrael sa ciljem da se oslobodi “okupacije”.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su zvaničnu mapu lokacija na koje je Hamas ispalio rakete i gde su se oglasile sirene.

Razmere napada su zaista impresivne. Intenzivne borbe trenutno se vode u nekoliko gradova u Izraelu.

Ministarstvo odbrane potvrđuje da je Izrael u ratu

Palestinski islamistički pokret Hamas pokrenuo je “rat protiv države Izrael”, rekao je u subotu izraelski ministar odbrane Joav Galan, pošto su stotine raketa ispaljene na Izrael od ranih jutarnjih sati iz Pojasa Gaze koji kontroliše Hamas. , takođe obaveštava Agerpres, koji citira AFP.

„Hamas je jutros napravio ozbiljnu grešku pokrenuvši rat protiv Države Izrael,“ izraelski vojnici „svuda se bore protiv neprijatelja“, naveo je Galan u saopštenju.

Kako navode njegove službe, Gallant je odobrio poziv rezervista, što je ranije najavio i Rojters.

Lider naoružanog krila pokreta Hamas najavio je u subotu pokretanje operacije – “Poplava Al-Aksa” – protiv Izraela, dok su stotine raketa ispaljene iz pojasa Gaze na izraelsku teritoriju.

Tajms of Izrael izvještava da je najmanje jedan izraelski vojnik ubijen, a drugi navodno kidnapovan od strane Hamasa tokom sukoba.

8 KOMENTARA

  1. Sve to sto napada Palestina je ranije bila njena teritorija koju je izrael okupirao, Palestinu bombarduje izrael i terorise kao sto je i ukrajna terorisala proruskostanovnistvo, a i madjarsko na svojoj teritoriji, samo tesko da ce to neko objaviti u nekim novimama jer ne smeju.

  2. Kad ce ruka pravde da kazni agresore po svetu? Ovi krvolocni Izraelci uz pomoc USA su isti ka i Siptari uz pomoc USA i Engleske na Kosovu, a i tu spadaju Rusi koji terorisu Ukrajinu, i da dodamo jos i Turke koji terorisu Kurde i Jermene! Svi po istoj fori prvo izmisle i naprave situaciju ka da su oni zrtve da bi se posle kao odbranili, sve ista doktrina nema razlike!

    • Podrzavam tvoje mišljenje i ne svatanje kako je mogu e da u ljudima ima toliko mrznje i potrebe da vladaju drugima i da im budu robovi.

    • Slažem se, izuzev priče Rusa i Ukrainaca, jer su Ukrainci dobili nezavisnost upravo od Rusa, ali nisu poštovali to, već se prišljamčili “braći” Englezima kao najvećim protivnicima Rusa, i sad glupaci ratuju za njihove interese. Što se tiče ovoga, apsolutno smatram da je ovo samo veštački stvoreno opravdanje, kako bi Izraelci mogli da terorišu jadan narod u pojasu Gaze.

  3. To i nije toliko lose, sad ce radlt da se odalji od evrope, mada sad ce clanice OPEKE opet da uvedu embargo, tek smo ga naebiskali na pumpama, ovi ce da nam sada stave jos dvadesetak akciza.

  4. Da bog da da potamane taj Cionisticki,nacisticki,satanististicki izopaceni brlog koji terorise citav region,kurceci se podrskom jos izopacenije Americke nakazne tvorevine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave