NaslovnaNovostiKakav je osećaj preći sa MiG-29 na F-16? Prvi utisci ukrajinskog pilota...

Kakav je osećaj preći sa MiG-29 na F-16? Prvi utisci ukrajinskog pilota u retkoj izjavi tranzicije na F-16

Ukrajinski pilot u programu prelazne obuke F-16 Fighting Falcon dao je “retku” izjavu o tome kako izgleda prelazak sa sovjetskih MiG-ova 29 na američke vremešne F-16.

Ukrajinski pilot je dao nekoliko zanimljivih izjava u vezi sa prelaskom na F-16, čak i tokom programa obuke, u intervjuu za ukrajinsko glasilo Difens Ekpres. Identitet pilota naravno nije otkriven, a korišćen je pozivni znak „Moonfish“.

„Moonfish” je detaljno izneo prve utiske o F-16 tokom obuke. Pilot je u programu prelaska na F-16.

Ukrajinski pilot je potvrdio da će u narednom periodu početi da lete avionima sa dva pilota sa zapadnim instruktorima. Istovremeno, Ukrajinci pokazuju nadu da će za najviše 8 meseci „ukrotiti” američke avione, te da ćemo ih konačno videti u aktuelnom sukobu.

„Nadamo se da ćemo sleteti F-16 u roku od 6-8 meseci“, rekao je Munfiš izvoru.

Autorima ovog članka je, čini se, veoma bitno da naglase kako će sadašnju grupu koja prelazi na F-16 ali i sledeće činiti piloti sa borbenim iskustvom. Dakle suprotno onome što je ruski izvori napomilju, da su svi iskusni ukrajinski piloti već poginuli.

rdaf f 16 u formaciji
rdaf f 16 u formaciji

Sa druge strane, Moonfish je očigledna zamena za tragično nastradalog pilota kodnog imena Juice. Juice je svojevremeno služio kao udarna pesnica ukrajinsko-zapadne propagande sve do trenutka pogibije.

Ukrajinski pilot “Moonfish” potvrdio prve instruktorske letove i govorio o razlici između MiG-29 i F-16

Ukrajinski piloti treba da obave prve letove sa instruktorima u pilotskoj kabini. Do danas su leteli simulatorima letenja koji su replicirali kokpit F-16 i misije obuke 1-na-1, tema o kojoj smo već pisali.

Što se tiče utiska koji je na njega ostavio F-16 u poređenju sa sovjetskim avionima MiG-29, Munfiš kaže da ga je najviše iznenadilo „prisustvo multifunkcionalnih displeja i digitalizacija pilotske kabine” koji „odmah privlače pažnju”.

MiG-29UB Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, ilustrativna fotografija predratnih vremena
MiG-29UB Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, ilustrativna fotografija predratnih vremena

Ukrajinski pilot kaže da je F-16 generalno udoban avion, uprkos činjenici da je kabina prilično skučena. Ovo je termin koji je upotrebio umesto očekivanog “veoma ergonomski”.

Na pitanje da li je bilo teško preći sa sovjetskih MiG-ova 29 na američke F-16, Munfiš je rekao da su ukrajinski piloti pre zvaničnog početka programa “flertovali” sa simulatorima F-16.

Međutim, očekuje se da će ova tranzicija biti teža u smislu savladavanja kompletnih sistema američkih aviona, sistema naoružanja i borbenih misija. Vremenom su stručnjaci konstatovali da za jednostavne operacije poletanja ili sletanja nije potrebno više od 6-8 meseci, ali su za borbene zadatke i maksimalno korišćenje mogućnosti F-16 potrebne čak i dve godine.

Zelenski, dok je pozirao u avionu, najavio koliko će desetina F-16 Ukrajina dobiti u prvoj fazi. Ukrajina će dobiti oko 61 avion F-16 Fighting Falcon. Od toga će 42 donirati Holandija, a 19 će doći iz Danske. Norveška je takođe najavila da će navodno pokloniti avione Ukrajini.

zelenski pozira u kokpitu f 16
zelenski pozira u kokpitu f 16

Danci su vremenom kupili 77 aviona F-16A/B od kojih je 48 modernizovano kroz program MLU. Kopenhagen je planirao da avioni ostanu u upotrebi do 2025. godine. Belgija takođe razmatra transfer F-16 u Ukrajinu. Međutim, avioni možda i nisu u najboljem tehničkom stanju..

F-16 Fighting Falcon

F-16 Fighting Falcon je multifunkcionalni laki lovac četvrte generacije, monoplan sa jednom kobilicom, izrađen po klasičnoj šemi. Avion ima jedan motor u repu. Trup je polu-monokok.

Krilo sa povećanim zamahom glatko se uliva u trup. Ovaj dizajn omogućava stvaranje pomoćne sile podizanja pod povećanim napadnim uglom.

Ugao prednje ivice krila je 40 stepeni. Ispod trupa se nalazi neregulisani kolektor vazduha. Šasija ima hidraulički pogon. A-stub se nalazi odmah iza usisnika vazduha. Lovac ima integralni aerodinamički raspored, bočno težište je pomereno napred, a postoji i visoko osetljiv radar.

f 16 block 70
F-16 Block 70, poslednja u nizu modernizacija aviona koga gledamo preko 40 godina

F-16 je prvi avion brzine 2 maha u službi američke vojske. Borbeno vozilo sa resursom od 8.000 sati dizajnirano je za letove i manevre sa preopterećenjem od 9 g.

F-16 ima mnogo modifikacija. Počevši od modela „Blok 25“, smanjena je radarska vidljivost aviona. Tanak sloj zlata nanosi se na površinu vrata nadstrešnice kokpita. Zahvaljujući ovoj inovaciji, incidentno zračenje je ravnomerno raspršeno i ne pada duboko u kabinu. Počevši od verzije Block 32, u proizvodnji usisnika vazduha korišćeni su materijali koji apsorbuju radar.

Avioni Blok 40/42 Night Falcon se proizvode od 1988. Lovci su opremljeni sistemom LANTIRN, radarom APG-68(V), digitalnim sistemom kontrole leta, sistemom za automatsko praćenje terena. Letelica može da nosi vođene rakete AGM-88B.

Vrsta:Lovac
Posada:1
Maksimalna brzina2180 km/h
Dolet:4220 km
Maksimalna visina:18.000 m
Borbeni radijus:550 km
Projektili:Vazduh-vazduh:
AIM-9 Sidewinder × 6
AIM-120 AMRAAM × 6
IRIS-T × 6
Python-4 × 6
Python-5 × 6
Vazduh-zemlja:
AGM-65 Maverick × 6
AGM-88 HARM × 2
AGM-158 Joint Air-to-Surface Standoff Missile (JASSM)
AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW) × 4
Protivbrodske:
AGM-84 Harpoon × 2
AGM-119 Penguin × 4
Varijante:F-16A/BF-16C/DF-16E/FF-16INF-16IQF-16NF-16V
Karakteristike F-16

66 KOMENTARA

  1. Сукоба међу чланицама НАТО-А до сада није било, а ако буде ту је члан 5. Топло препорука је да не дирајте албанце и шиптаре, јер се зна на кога САД игра и том сукобу.
    Зато ћути, млати и климај главом.

  2. Bolje da se objave komentari američkih pilota koji su leteli na MiG-29 zaostalih iz sovjetske ere i pročitaju njihovo mišljenje koje je u korist MiG-29, a ne ovog američkog krša od F-16 na kojima lete. Dok je najbolju recenziju sovjetsko/ruskih aviona MiG dao izraelski vetran probni pilot Danny Shapira (koga zanima ima na YouTube-u).

  3. Ђетић
    Питам се само која мука је натерала јенкије да спасавају демократију своје земље у Вијентнаму, Кореји, Ирану, Авганистану, СРЈ, Сирији, Либији… као што се да закључити из списка све пограничне земље. И у тим земљама су такође живели људи које висока политика није занимала, већ само обичан једноставан живот,да сеју своје њиве, баште. Остали су без пола ноге, руке, ока, нагазећи на исте те мине које су им јенкији оставили у наследство. Вијетнамце чашћавали напалмом и ко зна каквим све отровима да би зауставили вегетацију. Због чега нису своје војнике уместо италијанских оставили на Косову тамо где је рокано осиромашеним уранијумом. Мислим да је Либија код ММФ-а била задужена долара НУЛА. Па не може то, да неко не буде задужен код ММФ. Најпросперитетнија земља Африке, Гадафи им спровео воду кроз пустињу, школовао младе ван земље, да би им се после вратили паметни и учени људи. А шта је сада Либија? Федералне резерве у Америци су у приватним рукама, држава САД нема ништа с’ тем. Е мој црногорац

    • @Miso ista govna su i Rusi i Ameri! A posebno Ameri i Englezi su najvece “zlo” na kugli zemaljskoj! Ne znam sta tu nije jasno?

      • Па да ту се слажемо, ниједни нису безгрешни, никад били, нити ће да буду. Велике империје, велике земље, не дозвољавају да пропадну тек онако. СССР су разбили к’о мањерку, ово што је остало сигурно неће да дозволи опет тако нешто. Из историје је познато да ниједна империја није опстала све су на крају пропале. Докле је дошао Тамуџин на коњима, прегазио целу Азију, док није отишао са све свог царства у историју. Искрено да будем бојим се када Америка почне да пропада шта ће бити са овом планетом. Не верујем да ће да дозволе да сами оду и историју, пробаће да још неког повуку са собом. Ако је дављеник јак, снажан када почне да се дави пробаће да се спаси не гледајући ко ће уместо њега на дно да би се он спасио. Исто мислим за њихове острвске пајташе.

        • @Miso sve sto si napisa o Americi se slszem sa tobom, i daj Boze da se raspadnu i oni i Englezi jer su to ista anglosaksonska gamad! Ni jednog jedinog puta nijesam reka da podrzavam Ameriku!

      • E moj crnogorac jdcete vi jednom dda se opametite u koja ste govna upali americke i engleske sluge i vas ce da posalje da finete kao ukraince za tudi interes majka vi kukala .

  4. Значи рат има да траје још најмање годину дана. Компаније које производе оружје има добро да профитирају. Није битно колико ће људи страдати.

  5. F-16 je prevaziđen avion. Pošto je osetljiv pri poletanju i zahteva ozbiljnu logistiku na zemlji shvatam da je namenjen za jednokratnu upotrebu. Preko Ukrajine se rešavaju neispravnog i starog oružja.Skuplja je reciklaža u Nato zemljama nego da ga Rusi obore nad Ukrajinom.
    Pitam se samo koja je muka naterala Ukrajinu da dozvoli da se na njenoj teritoriji koristi municija sa osiromašenim uranijumom.To sigurno ne rade pobednici…zar ne.

    • Pitam se samo koja je muka naterala Rusiju da gadja silose sa zitom u Ukrajini, da baca nagazne mine po oranicama da seljaci ne mogu da obradjuju zemlju, da gadja u sred zime trafo stanice i vodovodna postrojenja da obican narod nema struje i vode tokom zime, da rusi brane na jezerima, da gradove ravnja sa zemljom da se nikad vise ne mogu obnoviti?! Jer tako radi ta mocna Rusija?

      • Kada je to NATO ,sve isto radio sa tvojom zemljom, jesili CRNOGORAC postavljao slicno ili isto pitanje. A da , znam vec odgovor .

        • @Nebojsa sto li ti napisa da mi je znati? Nisto te nijesam razumio? Pravi Crnogorci nikad nece zaboraviti kurvinsko bombardovanje Crne Gore, ali dzaba kad su nas ugurali u NATO bez referenduma, e to je problem. Narod se nije mogao izjasniti po pitanju ulaska u NATO

      • Bolje se obavesti crnovorče pre nego nesto napises kasezne bombe bacaju ukrajinci a dali im anglosaksonske horde sve to tade ukrajinski neonacisti

        • @Milica znam ja to odlicno, a moj dobri savet tebi je da bolje prvo lijepo procitas moje postove pa me onda napadaj! Nidje nijesam reka da Ukrajinci to ne rade. Kvarno i neljudski ratuju i Rusi i Ukrajinci! A mi Crnogorci i vi Srbi treba da navijamo da taj rat stane, da ne gine neduzan narod! Putin i Zelenski su se dobro nakrali zajedno sa ljudima oko njih, i ne vidim da su njihova djeca na ratistu, no ginu djeca obicnih ljudi zarad mafije i tudjih interesa!

      • Ne znam nije bas davno bilo,pre nekih 25 godina je ta bajna Amerika bacala grafit a vlakna na trafo stanice,uranijum,kasetne bombe,unistavala je fabrike,zeleznicu,mostove,bolnice,skole…itd

  6. Kad iz MiG-a 29 predjes na F-16 razlika je kao kad sa traktora predjes u novi Mercedes! Motori mu purnjaju vide se na 50 km. Samo jedna cinjenica da MiG 29 nikad nije oborio ni jedan F-16! Tuzno je to sto ce ovaj rat jos dugo trajati i sto je do sad odneo milion zrtava ukupno na obe strane! Jadno je to sto su Rusi napali svoju bracu Ukrajince koji su pravi Rusi! Izdali su one jadne Jermene zbog Turaka, a Jermenija je bila u ODKB vojnom savezu sa Rusijom i Belorusijom, a Srbi se nadaju da ce njima da pomognu. Videlo se kako su pomogli Srbima u ratovima 90-ih i tokom bombardovanja 99! Posto ocekujem odgovor da je kriv Jeljcin samo da podsetim da je Putin povukao rusku vojsku s Kosova 2002 godinei to bez da obavesti vladu u Srbiji. Hvala Bogu pa se Crna Gora ratosiljala Rusa, daleko im lepa kuca!

      • @Cika kure Mnogo ruzan i zloban komentar! Zbog takvih Srba ka ti prosto mi je drago sto smo se odcjepili od vas! To nam je “hvala” sto smo za malo nestali sa lice zemlje u bici na Mojkovcu da bi zaustavili Austrougare da ne stignu srpsku vojsku koja se povlacila iz Srbije kroz Albaniju, iako je austrougarski car nudio kule i gradove kralju Nikoli samo da ih pusti da prodju kroz Crnu Goru da stignu srpsku vojsku! To nam je “hvala” sto nikad u ni jednom ratu nismo izdali Srbe, ka u ratovima 90-ih koji nama Crnogorcima nijesu uopste trebali, i tokom bombardovanja 99! Imas izjavu i pokojnog Momira Bulatovica i Mila Djukanovica iz tog vrijemena da su im Ameri nudili svasta samo da Crna Gora izda Srbiju i Slobodana, pa opet nijesmo hteli da izdamo! A dje je bila vasa bratska Rusija u tim ratovima? Svi vi Rusofili glasate za vaseg oca nacije svevisnjeg Acu Vucica pa sto ne idete da branite Srbe dolje na Kosovu? Koji hrabar covjek koji ima obraz i cast moze ono da gleda dolje na Kosovu! Nije li vas sramota junackih predaka? Dzabe kad su Srbi papucari koji gledaju Pink i Hepi i zadrugu i glasaju za Vucica! E samo koliko vam se ismejavaju Siptari sto svakih 15 dana cerate vojsku na granicu i nazad, od tako junacke vojske napraviste zadrugu! Da li mirno spavas djenerale Lazarevicu, Pavkovicu, Mladicu? I TI MENI NESTO O COJSTVU I JUNASTVU SRAM TE BILO! IDI GLEDAJ ZADRUGU I LEPI PLAKATE VUCICU USKORO IZBORI! AKO NE UMIJES CIVILIZOVANO ARGUMENTIMA DA RAZGOVARAS ONDA NEMOJ DA VREDJAS!!!

        1
        2
        • Kad se samo sjetim onih sramnih izrucenja srpskih djenerala i predsjednika Slobodana Milosevica kome se i dan danas dive pravi Crnogorci! Vidis razlika je u tome sto Crna Gora nije izrucili ni jednog Crnogorskog djenerala niti vojnika a ni Momira Bulatovica koji je 1998 i 1999 bio premijer SRJ a Milosevic predsjednik! E to je cojstvo i junastvo kad cenis svoje djenerale!

          • Sta bi sa generalom Strugarom?ko je njega izručio?nemoj o cojststvu i junaštvu jer svi znamo da to vise ne postoji.”odza rice na ravnom Cetinju,zdruzio se Turcin sa Crnogorcem..smrad uhvati lafa u kljusama…jeli Milo platio par miliona evra i predao prevlaku za junacka dela crnogorskih rezervista na dubrovačkom ratistu-kao sto je pohara sve pokretne i nepokretne imovine-ukljucujuci stada rasnijeh konja i goveda?

          • @Predra djeneral Pavle Strugar je rodjen u Peci a ziveo u Beogradu dje je i sahranjen. Dobrovoljno se predao niko ga nije izrucio ni Srbi a ni Crnogorci. Zato sto se dobrovoljno predao vrlo malo je lezao u Hagu cini mi se 5-6 godina samo. Pusti ti Mila Djukanovica on je kriminalac, a sa takvima je svaki dogovor moguc. Nesto ne vidim da su politicari u Srbiji bolji od njega po tom pitanju

        • Сам надимак о теби све говори. Ти који су нама помагали су знали да смо исти народ и сматрали су себе Србима. Е мој црногорац , сад је овако , промениће се и ово, полако. Можда се и једног дана постидиш својих речи. Има још увек Срба који нису продали веру за вечеру, и у Црној гори а и по свету.

          • @Nikola a sto to tebe muci i nervira sto se ja potpisujem nadimkom “Crnogorac”? Ja zivim u suverenoj drzavi koja se zove Crna Gora, pa ne znam zasto bi nadimak koji asocira na ime drzave tebi smetao? Crna Gora postoji i postojala je jos pre mnogo vjekova pod tim imenom i ne znam zasto bi se stideo zbog toga? Niceg se ja ne stidim i niceg se necu kajati po pitanju moje Crne Gore, no cu ponosno uvjek reci da sam iz Crne Gore, i da sam zbog toga “Crnogorac”! A tebi ako to smeta to je tvoj problem! Meni uopste ne smetaju Srbi i Srbija, cak sta vise drazi su mi Srbija i Republika Srpska od EU i Amerike! Mnogo gledas Pink i Hepi pa su ti isprali mozak. Zivjeli smo zajedno od 1918 pa sve do 2006, mi sad idemo svojim putem a vi idete svojim. Vama je majka Rusija, i vi zelite na istok sa Kinom, Rusijom, Iranom, Indijom i takvim drzavama, a mi tamo ne zelimo, jer mi zelimo da saradjujemo sa najsavremenijim drzavama u Evropi jer tu geografski i pripadamo! Da ste i vi ovako razmisljali mozda bi i dalje bili u zajednickoj drzavi, ali ovako mi ne zelimo na istok, hvala ali nikako na istok! A vama zelim od srca da budete clan BRIKS-a i clan vojnog saveza sa Rusijom ODKB-a. Meni je samo zao sto Crna Gora nije ostala neutralna ali dobro navikli smo se i na tu cinjenicu

      • @Putnik samo da ti recem da je u NATO-u super iz razloga ako budemo imali problem sa Siptarima resicemo to 1 na 1 i niko nece pomoci Siptarima iz Evrope i Amerike jer smo im i mi saveznici! E onda cemo povratiti i Skadar i Metohiju! I sada imas sela po Metohiji gde zive Crnogorci, pa sto ne proba Kurti njih da maltretira? E onda bi vidio odgovor Crnogoraca, a i svakako Ameri ne dozvoljavaju da ih iko pipne dolje! Trenutno oko 12000 Crnogoraca zivi na Kosmetu! I briga me da se pravdam vama rusofilima sta Crnogorci misle o NATO-u no samo da ti recem da narod u Crnoj Gori niko nije ni pitao na referendum da li zelimo u NATO!

    • Zbog takvih kao što si ti, hvala bogu što ste se odvojili. Radiš li ti uopšte nešto, ili se takmičiš u izležavanju pa ti dosadno.

      • @Stevan eto pravi Srbin koji ne gleda zadrugu i kaze iskreno sto misli! Svidja mi se tvoj komentar da ti je drago, kapa dole kad iskreno priznajes, uvjek sam cenio iskrenost kod ljudi! A sto se tice takmicenja u izlezavanju ne ucestvujem u tom takmicenju, naporno je to moj Stevane🤣 pozdrav i svako dobro ti zelim

    • Razlika je velika f16 blok 70 je daleko najbolji u toj klasi,ispred Rafala i Gripena.Sto se tice Miga29,sve su nam pre nekoliko godina objasnili Madjari.Kada smo uzeli 8 starih migova,sa remontom za 260miliona,oni su nas cinicno zezali,i ponudili nam 50 takvih,po 500 000Eura!!!
      Mafija hara Srbijom

    • Rusi nemaju samo Mig 29 ..koje gluposti
      Kada bi tako bilo Amerikanci bi odavno napali Rusiju,procitas statistiku i broj aviona i sve je jasno.Ali uzalud sve to tesko narodu narod gine deca porodice nestaju. I treba malo da se ratovi vode u Teksas Arizoni Karolini…i vrati se tamo rat Sever i Jug…

  7. Ivane u pravu si! Mi Srbi smo stvarno glup narod jer smo vas Hrvate,nacisticki olos pobedili i na kraju vam oprostili konclogore za decu,logore koje ste samo vi u citavom svetu imali.Samo se ti i dalje zanosi svojim nacistickim fix idejama o porazu Rusije.Ili ces ti mozda ucestvovati u njenom porazu?

  8. Не могу да појмим да се један Словенски народ толико продаје поклоницима сатане са запада ?!. Русија је атомска велесила која може сама да уништи свет као што може и сама УСА ?!. Зато ова багра на челу са хазаром – штакором, зеленски ВЛАДИМИРОМ и треба да одјаше на крилима белзебуба у ХАД !!!!.

    • Rusija je zemlja mafije,antihrista i diktature
      Vise od pola rusa je protiv diktatora,preko milion ipo mladih pobeglo iz zemlje za godinu dana,samo u Srbiji oko 100 hiljada

  9. 6-8 meseci da nauče osnovne stvari,poletanje i sletanje,do 2 godine za ozbiljne borbene zadatke????sta ce ostati od Ukrajine za dve godine?

    • Dobro kažu Ukrajina više postojati neće. Kuda idu divlje svinje . U Europu. Europa se oslanja na Ameriku ne shvaćajući da ju ustvari ucijenjuje. Ipak su Rusi jako oslabili i za godinu evo invazije na Rusiju. Rusi su uvijereni da iscrpljuju Zapad ali su se zeznuli. Obratna je situacija. Rusi ko Rusi glup narod kao i Srbi. U konačnici Zapad pobijeđuje. Prejaki su za ostatak svijeta. Ipak moramo priznati cijeli svijet radi za Amerikance. Ameri jedini shvatili da ostatak svijeta badava radi za Amere.

      • Nek si ti konjusaru pametan to je bitno. Al mi je ne jasno kako si toliko glup, kad si ti tako pametan, pa da misliš da ima neko muda da napadne Rusiju znajući da napada najveću nuklearnu silu… po koji put se zaljecu na Rusiju, pa zube polome, ko je onda tu glup? Ajde sada pametni lagano timari gazdine konje i pokrij se ušima….i.

      • Свака сила до времена….Томе нас учи Историја – зар не ?. Ти не појмиш да силе сада долазе са Истока, ново источно Римско царство је Русија, тј. буздован, који је у рукама нове мега силе са истока – Кина !!!. Ко ти је крив што си глуп и затуцан, односно јако, јако – демонкратичан !. Шлус !.

  10. DDR Nemacka je imala migb29 i kada su presli na F16 imali su i dalje Mig 29 sa zastarelom verzijom modernizacije u odnosu na Ruske. I Takvi su bili uglavnom bolji u simulaciji borbi. Dugo su ih nemci zadrzali u naoruzanju. Ovaj ukrajinski pilot nije smeo mnogo da se kompromituje tako da se sve zavrsilo na egronomiji kabine……

  11. Stiče se utisak da Ukrajinci što dobijaju bolje oružje sve ih je manje!! Ima li da dobiju neko oružje koje bi im donelo MIR!!!!

    • Na žalost za njih će biti mira na onome svetu pošto je vrhovni komandant(Elenski)odluči da se ide do “poslednjeg” na ovome svetu.Ponavljam.Na žalost!

  12. IMA LI IKO NORMALAN LJUDI MOJI? TOLIKO ENERGIJE,NOVCA ŽIVOTA TROŠITI ZA CIKJEVE PROKLETE AMERIKE I NJENOG RATNO-ZLOČINAČKOG PAKTA POD NAZIVOM NATO!? PA POTROVAŠTE CELU PLANETU KRETENI BOLESNI!

    • Nisi ti zemlji već poriluk ili kako ga vi izgovarate praziluk. Okej ono luk ali otkud prati. Nemoj zamarati tvoj maleni mozak sa bilo kakvim analizom. Da nešto znaš slijedio bi u Ruskom stožeru. Dobro imaš pravo komentirati ali nemaš pravu lupetati stručne stvari. Drži se ti onoga što znaš a to je da neznaš ništa. Blago takvim budalama koji nemaju pameti. Jedan svijet. Stavi kapu na glavu da ti ne pada na pametnešto

  13. Bio ukokpitu drugi pilot pa se provozao i sad kao leteo jeste to bi rekli drzai se iaz da nebi pao. Propaganda je cudo tako su ameri u svim ratovima bili bolji a u korejskom trazili pomoc od ujedinjenih nacija pomoc tako su stvorili nato pa sad rovare svetom, treba ih proterati sa svih drugih kontinenata.

  14. I, šta će sa tim avionima? Da neće možda da ih koriste za per godina protiv Rusije? Pa, Rusija samo neće da uništi Ukrjinu, tj Ukrajinski narod, i infrastrukturu taktičkim nuklearkama. Budu li se Ukrajinci i dalje naoružavali, i vršili napade dronovima po Ruskoj teritoriji, bojim se da će Rusija odustati od sadašnjeg stava o nekorišćenju nuklearnog arsenala, i uništenju Ukrajinskih gradova! Što se tiče samog F16, ima više snimaka, gde se vidi da su potpuno nemoćni i protiv SU27!

  15. I gde je u tekstu “osecaj prelaska sa MiG-29 na F-16”?
    “Kabinski prostor je ergonomski” to?

    Kakve to veze ima sa borbenim dejstvom aviona sto mu je svrha?

  16. Kako ce da budu udobni ovi avioni kad pocnu Rusi da ih obaraju.Srecan gubitak zivota ukrajinskim pilotima za americke interese.Zivela Rusija

    • Sokrat je rekao da nije nit Atinjnin niti Grk nego bitje ovog planeta a politiki su izmislili religije a religije države pa onda ratuju ko če biti glavni a vi vidim navijate za Ruse.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave