NaslovnaNovostiNova britanska jeftina i „jednokratna“ bespilotna letelica namenjena za upotrebu u rojevima

Nova britanska jeftina i „jednokratna“ bespilotna letelica namenjena za upotrebu u rojevima

QinetiQ, britanska firma, lansirala je pristupačnu bespilotnu letelicu (UAV) koja je eksplicitno napravljena za mogućnosti rada u rojevima i kooperativne misije koje uključuju letelice sa i bez posade.

Kompanija je otkrila detalje o programu tokom sajma Defense & Security Equipment International (DSEI) u Londonu 12. septembra.

Očekuje se da će novopredstavljeni dron, Jackdaw (Čavka), obavljati različite misije. Ova nova platforma će biti dostupna sredinom 2020-ih.

Može da nosi teret do 30 kilograma (66 funti), podržavajući različite misije kao što su izviđanje, elektronsko ratovanje ali i može imati ulogu vazdušnog mamca.

Kompanija je saopštila da je bespilotna letelica proizvedena u Ujedinjenom Kraljevstvu projektovana za višekratnu upotrebu. Ipak, njegova pristupačnost je takva da se može koristiti i za jednokratnu upotrebu, pružajući komandantima povećanu fleksibilnost u njihovim operacijama.

Nova britanska niskobudžetna i „jednokratna“ bespilotna letelica namenjena za upotrebu u rojevima Jackdaw

U saopštenju, kompanija je sugerisala da će Jackdaw omogućiti oružanim snagama Ujedinjenog Kraljevstva da smanje operativni rizik i poboljšaju borbenu sposobnost brzim raspoređivanjem količinski mnogo bespilotnih vazdušnih sistema, dok se trenutno oslanjaju na ograničen broj skupih vazduhoplovnih platformi sa posadom.

Udruživanje velikih dronova Jackdaw sa drugim sistemima bespilotnih letelica i platformama sa posadom će poboljšati efikasnost misije, ublažiti pretnju ljudskim životima i značajno smanjiti operativne troškove.

QinetiQ je trenutno u procesu razvoja koncepta Jackdaw za četiri primarna slučaja upotrebe. Prvo, služiće u obaveštajnim, nadzornim i izviđačkim misijama, prikupljajući ključne informacije kako bi se povećala svest o situaciji.

Drugo, koristiće se u elektronskom ratovanju, koristeći elektromagnetni spektar za suzbijanje neprijateljskih elektronskih sistema. Treće, Jackdaw će funkcionisati kao aktivni i pasivni mamac, simulirajući veće vrednosti ili sisteme sa posadom.

Konačno, obezbediće kompleksno predstavljanje pretnji, nudeći operaterima upotrebu u rojevima i razne opcije prilikom simuliranja.

Bespilotna letelica Jackdaw uključuje sličan isplativ pristup koji se vidi u razvoju dronova koji se mogu odneti, koncept koji je postao popularan u Sjedinjenim Državama. Dron koji se može nositi rukom je dizajniran da bude dovoljno ekonomičan za raspoređivanje u visokorizičnim misijama gde je verovatnoća da se neće vratiti velika.

Uprkos svojoj pristupačnosti, on i dalje poseduje neophodne sposobnosti da ostane operativno relevantan u takvim izazovnim scenarijima.

QinetiQ je pružio uvid u očekivane specifikacije Jackdaw-a, uključujući maksimalnu brzinu od 400 čvorova i maksimalne operativne visine leta od 30.000 stopa. Dizajniran je sa unutrašnjim nosivim kapacitetom od 66 funti, što će mu obezbediti trajanje leta od najmanje tri sata tokom misija.

Mik Andrae, direktor globalne kampanje za robotiku i autonomne sisteme u QinetiQ-u, objasnio je da se koncept Jackdaw nadograđuje na njihovo iskustvo u kreiranju sistema poput porodice dronova Banshee (popularni britanski dron iz 80-tih godina prošlog veka).

Koncept Jackdaw podseća na seriju Banshee Jet 80 sa mlaznim pogonom, koju karakteriše izrezana delta krila i jedno repno peraje. Bez obzira na to, razlikuje se po tome što postavlja dva mlazna motora spolja na zadnji deo trupa umesto da ih smešta u njega.

Kao i Banshee, Jackdaw će služiti u višestruke svrhe u scenarijima obuke.

Video koji je objavio QinetiQ prikazuje predviđene primene drona Jackdaw, koje uključuju zemaljska lansiranja gde se kontejnerski dronovi katapultiraju u nebo pomoću šinskih lansera.

Štaviše, sistem je dovoljno svestran da podrži pomorske operacije, sa sličnim lanserima koji se koriste sa palube nosača aviona. Ova sposobnost će omogućiti upotrebu sa dva nosača aviona koja britanska mornarica koristi.

Bespilotna letelica će takođe biti dopuna konvencionalnim avionima sa posadom, radeći kolaborativno i autonomno kao deo koncepta timova sa posadom i bez posade.

Sposobnost ovog tipa stavlja dron u povoljan položaj da jednog dana postane komponenta programa lovaca sledeće generacije, koji Velika Britanija razvija zajedno sa Japanom i Italijom.

Kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji predviđa da njihova “čavka” neće biti ograničena samo na služenje Oružanim snagama Velike Britanije, već će takođe privući interesovanje stranih zemalja. Dizajn je usmeren na olakšano usvajanja od strane njima savezničkih zemalja.

Čak ni okvirna cena drona nije saopštena te nismo sigurni koliko je ovaj sistem zaista pristupačan i za koga.

Povučeni onim što je prikazano u sukobu u Ukrajini, možemo zaključiti da je ruska strana u značajnoj prednosti sobzirom na cene njihovih letelica i sistema koji koriste u odnosu na zapadne.

Kako smo ranije objasnili, Ukrajina već troši znatno više novca na suzbijanje dronova kamikaza nego što Rusija troši na nabavku i lansiranje ovih bespilotnih letelica iransko-ruske proizvodnje.

Na primer, prosečan ruski dron košta između 5 i 20.000 dolara, dok projektil IRIS-T košta oko 430.000 dolara, što je 20 puta više od cene drona kamikaze. Navodi se da je Ukrajina potrošila oko 28,14 miliona dolara, samo od 13. septembra do 17. oktobra prošle godine, na odbranu od ovih kamikaza dronova, prema proceni vojnih analitičara iz nevladine organizacije Molfar, zasnovanoj na podacima iz “otvorenih izvora“.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave