NaslovnaNovostiOružane snage RF gađale skladište municije OSU u Avdejevki; železnička stanica u...

Oružane snage RF gađale skladište municije OSU u Avdejevki; železnička stanica u Dnjepru takođe raketirana

Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije izvršile su udar planskim avio-bombama na skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u Avdijevci.

Kako se izveštava, usled ovog udara pričinjena je ozbiljna šteta na infrastrukturi objekta. Ruski mediji prenose da gubitak municije i vojne opreme u skladištu može biti značajan.

Pored toga, prema informacijama Vadima Astafjeva, šefa pres-centra grupacije Jug, artiljerijske jedinice Oružanih snaga RF uništile su dve tačke privremenog razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine.

Na tim lokacijama se navodno mogla nalaziti i vojska i oprema, koja je takođe bila podvrgnuta uništavanju.

Pored toga, Vadim Astafjev je izvestio o neutralizaciji pikapa sa ukrajinskim diverzantima. Detalji ove akcije još nisu saopšteni, ali je poznato da su radnje preduzete u okviru akcije obezbeđenja bezbednosti na ruskoj granici u okviru kontradiverzionih mera.

Ruske rakete gađale i železničku stanicu u Dnjepru

U noći 24. avgusta u ukrajinskom gradu Dnjepru (Dnjepropetrovsk) odjeknula je serija snažnih eksplozija. Lokalne vlasti potvrdile su oštećenje nekih objekata saobraćajne infrastrukture u gradu.

Pre eksplozija, meštani su tvrdili da u regionu lete ruski projektili. U Dnjepru je noću odjeknulo najmanje šest eksplozija.

Kao rezultat napada, ruski projektili su pogodili lokalnu železničku stanicu. Grad Dnjepar je strateški važno logističko čvorište za Oružane snage Ukrajine, tvrde Rusi. Pruža vojne zalihe južnim i centralnim grupama OSU na linijama fronta. Uništavanje infrastrukturnih objekata u regionu remeti prebacivanje ukrajinskih pojačanja.

Železničke stanice širom Ukrajine su teško oštećene ruskim udarima od samog početka ruske “specijalne vojne operacije”, uključujući i regione Zapadne Ukrajine, gde se akumulira oružje i municija iz NATO-a.

Međutim, ruska vojska tek treba da spreči ukrajinske logističare da prebace potrebnu količinu pojačanja na linije fronta. Dakle, raketni i bespilotni napadi će se sigurno nastaviti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave