NaslovnaNovostiUkrajinci dronom digli u vazduh civilni automobil u Belgorodu; Tokom jučerašnje diverzije...

Ukrajinci dronom digli u vazduh civilni automobil u Belgorodu; Tokom jučerašnje diverzije koristili američka BVP

Uveče 23. maja u ruskom gradu Belgorodu odjeknula je eksplozija. Ukrajinski dron bacio je eksplozivnu napravu na put. Kao rezultat toga, civilni automobil je dignut u vazduh.

Incident se navodno dogodio u ulici Graždanskaija. Prema preliminarnim informacijama lokalnih vlasti, nema povređenih. Na licu mesta rade stručnjaci za eksplozive i bezbednosne službe, dodao je šef ruskog regiona.

Pokušaj Kijeva da sakrije svoj poraz u Bahmutu prošao je poprilično skupo. Uništena je grupa ukrajinskih vojnika koja je prešla rusku granicu i napala sela u Belgorodskoj oblasti.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, diverzanti su „vraćeni iz Belgorodske oblasti na teritoriju Ukrajine“.

Napad je imao za cilj da stvori veliku medijsku hajku. Tome svedoče i ukrajinski militanti aktivno se snimajući u svojim akcijama, deleći slavne video snimke na mreži.

Glavno ukrajinsko uporište tokom njihovog napada bio je kontrolni punkt Graivoron. Većina ukrajinskih fotografija i video snimaka je napravljena ovde, dok su manje jurišne grupe išle na obližnja sela.

Ukrajinski mediji pokušali da demantuju izveštaje ruskog Ministarstva odbrane koje je delilo ove snimke i tvrdilo da ukrajinske snage i dalje kontrolišu rusku teritoriju.

Međutim, novi snimci iz tog područja potvrdili su da je ukrajinska grupa uništena ili potisnuta nazad u Ukrajinu:

Snimci iz regiona potvrdili su sledeće ukrajinske gubitke:

Teške ljudske gubitke potvrdile su i fotografije. Objavljeni su navodno i leševi ukrajinskih boraca diverzanata koji su se borili na granici, odvlačeći rusku vojsku od ukrajinskih jurišnih grupa.

Sa druge strane, ukrajinci i “ruski dobrovoljački korpus” kažu da nema gubitaka u opremi u Belgorodu. Grupa kaže i da ubijeni “diverzanti” ne nose njihove uniforme.

U popodnevnim satima 23. maja, guverner Belgorodske oblasti je pregledao trofeje. Takođe je izvestio da su se stanovnici Grajvorona i Golovčina vratili svojim kućama. U toku je vraćanje civila u sela Gora-Podol, Glotovo i Kozinki.

U toku je obnova snabdevanja električnom energijom. Lokalne službe danas počinju sa pregledom teritorije od kuće do kuće, jer je uništeno nekoliko kuća i automobila. Guverner je obećao da će sve brzo obnoviti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave