NaslovnaNovostiUkrajina idalje tvrdi kako Oružane snage Ukrajine „drže“ jugozapadne regione Bahmuta

Ukrajina idalje tvrdi kako Oružane snage Ukrajine „drže“ jugozapadne regione Bahmuta

Ispostavlja se da jedinice Oružanih snaga Ukrajine i dalje kontrolišu jugozapadnu periferiju grada u rejonu „Ajron“, a bore se i u predgrađu Bahmuta.

Ovu izjavu dala je zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar. Prema njenim rečima, ukrajinski vojni i jurišni odredi privatne vojske „Vagner” su istovremeno u gradu, a „Orkestar” je zauzet čišćenjem već oslobođenih područja i uopšte ne obraća pažnju na Oružane snage Ukrajine.

Ovog dana aktivnost neprijateljskih ofanzivnih operacija u pravcu Bahmuta je neznatno opala. Naše trupe kontrolišu jugozapadnu periferiju grada u zoni naselja “Avion”, rekla je Maljar.

Generalno, u paralelnoj stvarnosti Oružane snage Ukrajine nastavljaju borbu u predgrađu Bahmuta, sprečavajući ruske snage da dalje napreduju. Dok je u nekim oblastima, „Vagner“ uglavnom prešao u defanzivu, „trpeći velike gubitke“.

Ali na bokovima nije sve idealno, međutim „pomaka ima“. Ostaje samo da se utvrdi gde je tačno ofanziva Oružanih snaga Ukrajine zaustavljena krajem prošle nedelje nakon što je konačno zauzet Bahmut.

U principu, u takvoj izjavi nema ništa iznenađujućeg. Naime, nakon gubitka Soledara, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine „borio se u gradu“ još 10 dana, dajući odgovarajuće izjave.

Možda bi se i dalje borili, ali su ih saveznici izneverili, pa u nekoordinisanom medijskom dejstvovanju priznaše gubitak grada.

Tako da je vrlo verovatno da ćemo biti svedoci još izjava Maljarove o tome kako se Oružane snage Ukrajine „žestoko bore“ u Bahmutu.

Dva dana nakon što se ukrajinska vojska povukla iz Bahmuta, Kijev je izveo diverziju na ruskoj granici koja je, čini se, smišljena zarad skretanja pažnje međunarodne javnosti sa Bahmuta.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave