NaslovnaMornaricaRuska Crnomorska flota napadnuta bespilotnim pomorskim brodovima u Sevastopolju; Napadi odbijeni

Ruska Crnomorska flota napadnuta bespilotnim pomorskim brodovima u Sevastopolju; Napadi odbijeni

Ruska Crnomorska flota odbila je napad površinskih bespilotnih letelica kod obale ruskog lučkog grada Sevastopolja na Krimu, izjavio je guverner Mihail Razvožajev.

Jedan površinski dron koji je napao Crnomorsku flotu je uništen, a drugi je eksplodirao bez ikakve štete, rekao je Razvožajev.

Od jula prošle godine ukrajinski dronovi povremeno pokušavaju da napadnu Sevastopolj, glavnu bazu Crnomorske flote, kao i druge lokacije na Krimu. Meta napada uglavno su štabovi flote, energetski objekti i vojni aerodromi.

Ranije su se na stranicama društvenih medija pojavile slike novog pomorskog bespilotnog plovila, što je dovelo do spekulacija da li bi Ukrajina mogla da koristi ovakve dronove za napad na flotu ruske mornarice u Sevastopolju.

monobank dron
monobank dron

Zatim su počeli da se prikazuju na zvaničnim video snimcima ukrajinske vlade, objavljujući njihovu ratnu domaću industriju dronova i fabriku koja proizvodi dronove pre nego što su zatražili donacije fondu koji podržava ukrajinsku odbrambenu proizvodnju

mikola 3
mikola 3

Sevastopolj je dom glavne pomorske baze ruske Crnomorske flote. Poslednjih meseci bilo je nekoliko pokušaja da se napadne pomorskim dronovima. Jedan od njih je izveden 22. marta, kada je ruska vojska odbila napad, uništivši tri drona.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave