NaslovnaNovostiU subotu 22. aprila počinje "GRANIT 2023" - Prikaz sposobnosti Vojske Srbije

U subotu 22. aprila počinje “GRANIT 2023” – Prikaz sposobnosti Vojske Srbije

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova angažovano je u prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Povodom Dana Vojske Srbije u toku su intenzivne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, koji će biti održan u subotu, 22. aprila na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, u Batajnici, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Na prikazu je angažovano više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

zavrsne pripreme za prikaz sposobnosti vojske srbije granit2023 8
zavrsne pripreme za prikaz sposobnosti vojske srbije granit2023 8

Kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene od 9 do 15 časova za sve građane koji će, osim letačkog programa vazduhoplova i defilea ešelona specijalnih jedinica moći da pogledaju savremeno naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije i sredstva u razvoju.

Glavni deo programa prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ počinje u 11 časova.

General Mojsilović je pozvao građane da u subotu dođu na aerodrom u Batajnici, pogledaju prikaz sposobnosti i izloženo naoružanje i lično se uvere da je Vojska Srbije, zahvaljujući velikom investicionim ciklusu započetom pre nekoliko godina, sada respektabilna snaga i faktor na koji se mora računati.

Posetioci će moći da vide i najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

zavrsne pripreme za prikaz sposobnosti vojske srbije granit2023 11
zavrsne pripreme za prikaz sposobnosti vojske srbije granit2023 11

U letačkom delu programa između ostalog nastupiće avioni i helikopteri “MiG-29”, “Orao”, “Lasta”, “Mi-35”, “H-145M” i “Mi-17”, a biće prikazani i protivvazduhoplovni raketni sistemi “FK-3” i “Pancir”, protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS, protivoklopni raketni sistemi “Kornet”, borbena oklopna vozila “Miloš”, “Lazar-3” i “Hamer”, samohodna top-haubica 155 mm NORA, samohodni višecevni lanser raketa “Oganj”, kao i savremena optoelektronska sredstva.

Osim toga, posetioci će imati priliku da vide defile pripadnika specijalnih jedinica, koji su opremljeni najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave