NaslovnaNovostiRuska PVO oborila više od 100 ukrajinskih borbenih dronova Bayrakter TB2?

Ruska PVO oborila više od 100 ukrajinskih borbenih dronova Bayrakter TB2?

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je više od 100 borbenih dronova Bayraktar ​​TB2 koje je isporučila Turska od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, tvrdi general-potpukovnik Andrej Demin, komandant PVO, zamenik glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga, u intervjuu ruskom vojnom dnevnom listu Krasnaja zvezda.

„Praktično ne postoje fundamentalne razlike između borbe protiv strateških dronova kao što su američki RQ-4 Global Hawk ili MQ-9 Reaper ili turski operativno-taktički Bayraktar ​​TB2 i protivdejstva avionima sa posadom.

Eliminacija više od 100 Bajraktara, isporučenih Ukrajini tokom čitavog perioda specijalne vojne operacije, jasan je dokaz za to“, rekao je visoki ruski oficir u intervjuu, prenosi agencija TASS.

General-potpukovnik Denim je dodao da je nedavni incident između ruskog borbenog aviona Su-27 i američkog MQ-9 iznad Crnog mora, kada je usled oštrog manevrisanja dron izmakao kontroli, izgubio visinu i sudario se sa vodenom površinom „jasno stavlja do znanja zapadnoj svetskoj zajednici da za rusku protivvazdušnu odbranu takvi vazdušni ciljevi nisu problem.”