NaslovnaNovostiMilanion NTGS predstavio najlakši mobilni sistem minobacača na svetu

Milanion NTGS predstavio najlakši mobilni sistem minobacača na svetu

Španski NTGS je razvio najlakši sistem mobilnih minobacača na svetu sa čime su debitovali na IDEX 2023.

Kao što je kompanija primetila, novi laki artiljerijski sistem, nazvan Alakran S, integrisan je sa višeterenskim Polaris RZR bagiju.

polaris alk2 scaled 1

Alakran „S“ je najsvestraniji mobilni minobacački sistem, koji pruža vrhunske performanse za podršku brzom paljbom od 81 mm kopnenim borbenim jedinicama u najneprijateljskim i najdinamičnijim okruženjima, reklamiraju ga iz kompanije.

Prema saopštenju za štampu Milanion NTGS-a, Alkaran ‘S’ može ispaliti 8 projektila i napustiti lokaciju za manje od 2 minuta. Pored toga, elektromehanički motori obezbeđuju automatsko, brzo i precizno nišanjenje. Alakran ‘S’ je opremljen sopstvenim sistemom za kontrolu vatre, koristeći GIS tehnologiju i nove funkcije kao što su zonsko gađanje i višestruke runde.

Generalni direktor Milanion NTGS-a Hulio Estrella kaže da je „Alakran poznat po svojoj robusnosti i pouzdanosti na bojnom polju. Za razliku od drugih trenutnih minobacačkih sistema, Alakranov patentirani sistem za hlađenje cevi omogućava trajnu brzu vatru bez vremenskog ograničenja, rešavajući kritični problem pregrevanja na bojnom polju. Sa patentiranom dvostrukom baznom pločom, Alakran prenosi svu silu trzaja na tlo, obezbeđujući neuporedivu preciznost, preciznost i sigurnost rukovaoca prilikom pucanja”.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave