NaslovnaNovostiDa, Bela kuća je zvala Kremlj. Morali su

Da, Bela kuća je zvala Kremlj. Morali su

Sjedinjene Američke Države su neposredno pre posete američkog predsednika Džozefa Bajdena Ukrajini kontaktirale Rusiju, navodi agencija AP.

Pozivcajući se na svoj izvor iz bele kuće, ta agencija je navela da je razlog za poziv Moskvi bio taj da se isključe greške koje bi mogle da dovedu do direktne konfrontacije dve nuklearne sile.

“Bela kuća nije iznela detalje, ali je izjavila da je osnovna komunikacija sa ruskom stranom bila kako bi se isključile konfliktne situacije neposredno pre posete Bajdena, a sve u sa ciljem da se izbegnu greške koje bi dovele do direktnog konflikta dve nuklearne sile“, navodi se u materijalu agencije.

Podsetimo, američki predsednik je danas iznenada posetio Kijev i sastao se sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim. Pre njegovog dolaska, kada se zvanično nije ni znalo da će Bajden stići ujutru, glavni grad Ukrajine bio je potpuno blokiran, a gradom su odzvanjale sirene za vazdušnu opasnost. 

Naknadno je otkriveno i da je Bajden, koji je zvanično trebalo da održi govor u Poljskoj uoči godišnjice početka ruskog napada na Ukrajinu, u Kijev stigao vozom. Sve vreme je praćen velikim nivoom obezbeđenja, a najmanje dva osmatračka aviona Boeing E-3B Sentry američkog vazduhoplovstva kružila su u blizini poljsko-ukrajinske granice. 

boeing e 3b sentry
boeing e 3b sentry

Stoga i ne čudi kontakt Vašingtona s Moskvom u trenucima Bajdenove posete, budući da radi o teritoriji nad kojom deluju i raketni napadi.

Izvorb92

1 KOMENTAR

  1. Da je Putin dosao u granicnu zemlju sa Amerikom oni bi sigurno odrzali garancije tako sto bi poslali jednu krstarecu i lagali kako je to neko drugi uradio kao i sa sjevernim tokovima. Smrt fasizmu

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave