NaslovnaNovostiUkrajinska vojska savladava sistem protivvazdušne odbrane Patriot u Nemačkoj

Ukrajinska vojska savladava sistem protivvazdušne odbrane Patriot u Nemačkoj

Ukrajinska vojska preuzima kontrolu nad sistemom PVO Patriot u Nemačkoj. Oružane snage Nemačke objavile su nekoliko propagandnih fotografija obuke Oružanih snaga Ukrajine na ovom sistemu.

Obuka ukrajinskih specijalista na poligonu Bundesvera traje oko dve nedelje. Početkom februara počeli su kursevi ovladavanja PVO sistemom Patriot za oko 70 vojnika, koji su u Nemačku stigli krajem januara. Obuka se odvija šest dana u nedelji.

patriot
patriot

Ukrajinci stiču veštine u radu sa kontrolnom stanicom PVO, radu sa lanserima, uključujući njihovo punjenje protivvazdušnim raketama i savladavanje radara za praćenje koji je deo kompleksa Patriot. Vojska se takođe obučava za održavanje i popravku ovog sistema naoružanja.

Predstavnici Bundesvera napominju da je ukrajinska vojska vrlo brzo ovladava ovim sistemom PVO. Kažu da je zato što su motivisani, a većina njih već ima borbeno iskustvo. „Motivacija je velika jer svi znaju o čemu se radi“, rekao je nemački oficir. Nakon završetka obuke ukrajinskih operatera, PVO sistemi Patriot će biti isporučeni Ukrajini.

Patriot SAM u Ukrajini

Podsećamo, SAD su krajem 2022. godine najavile prebacivanje jedne baterije PVO Patriot Ukrajini u okviru decembarskog paketa vojne pomoći. Početkom januara ove godine, nemačka vlada je ipak popustila i na kraju odlučila da ovu vrstu PVO sistema prebaci u Ukrajinu. Ukrajina će takođe i od Holandije dobiti dva lanserna kompleksa Patriot.

PrekoSpiegel

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave