NaslovnaNovostiLovac F-16 previše izdržljiv za ruske MiG-31 i Su-35?

Lovac F-16 previše izdržljiv za ruske MiG-31 i Su-35?

Rezervni kapetan prvog ranga Vasilij Dandikin analizira izglede zapadnog naoružanja u ratu u Ukrajini. Prema “Vojnom delu”, vojni ekspert je primetio da SAD i kolektivni Zapad testiraju snagu Rusije novim zalihama vojne opreme.

Prema ekspertu, Zapad prošle godine nije uspeo da slomi Rusiju, a danas im ponestaje argumenata sa konvencionalnim naoružanjem. Stoga, prema Dandikinu, posle tenkova i „pametnih bombi“, mogu se očekivati isporuke borbenih aviona.

„Evropljani mogu da daju F-16, ali izgleda da SAD nemaju ništa s tim, oni sami ništa ne daju“, objašnjava ekspert. Vasilij Dandikin naglašava da SAD maksimalno koriste svoje evropske saveznike. „Recimo da će Holandija prebaciti F-16 ili neka druga zemlja, ali su Amerikanci su ti koji daju zeleno svetlo za isporuku“, kaže sagovornik Dandikin.

Prema Dandikinovim rečima, ljudi iz NATO-a će de fakto biti angažovani u radu zapadnih modela vojne tehnike u Ukrajini, pošto je jednostavno nerealno obučavati ukrajince za tako kratko vreme.

Što se tiče konfrontacije, kako je naglasio ekspert, F-16 po svojoj funkcionalnosti i performansama predstavlja ozbiljan izazov za rusko vazduhoplovstvo. „F-16 je lovac 4. generacije, biće previše izdržljiv protiv naših Su-35, Su-35SM i MiG-31“, analizira ruski rezervni pilot. Dandikin, međutim, smatra da ako se F-16 i MiG-31 ili Su-35 sretnu na nebu iznad Ukrajine, ruski ratni avioni imaju resurse da se nose sa američkim lovcem.

Osim toga, smatra se da neprijateljske avione treba masovno uništavati, a one koji su ih oborili treba finansijski ohrabriti. Takođe bilo bi poželjno zarobiti avion za dalje proučavanje tehnologije. „Ovo je potpuno tačno“, zaključio je sagovornik „Vojnog dela“.

oruzjeonline.com podseća da se poslednjih dana ponovo razgovara o mogućnosti da Ukrajina dobije zapadne borbene avione. Pored A-10, koji je prvi put spominjan još prošlog leta, sada je model F-16 aktuelan nakon što su Holandija i Poljska izrazile želju da svoje zalihe dostave Ukrajini. Vašington trenutno odbija da komentariše moguću isporuku F-16 Kijevu.

70 KOMENTARA

  1. Zapamtili su Rusi ko je jurisao na Staljingrad.Znaju nazive jedinica i geografsko porijeklo,naplata(osveta)slijedi.Bozja se kola polako krecu.

  2. Kome je Nemačka platila odštetu za 2 svetaki rat, čak ni Poljskoj danas im najbližem savezniku, koja je pre 10 dana tražila odštetu za taj rat, ovi ih ladno odbili… “Umni” Hajro, koji pišeš ovim lepim Srpskim jezikom (latinicom)… A ti Ante (pavelić), jel 1941 su isto Srbi bili agresori gde su bili logori dečiji i za odrasle. Petar Srbica ubio 1260 logoraša za noć, nožem zvani “srbosek”. Milion ubijeno u NDH logorima… A zanimljivo kad kazeš Kosovo, pa to ispade da ste vi napali Srpsku Kninsku krajinu, koja se branila…

  3. Čitam komentare i ne mogu da se načudim koliko bolesnika komentariše .Sa teme o avionima su se dohvatili nacinalisti ,inače vernici,koji se u ime vere “kolju ” i ovde .Dokle god postoje ovakvi ,postojaće verski i nacionalni ratovi predvođeni ekstremistima kojima je jedini cilj ubijanje .Razlika ne postoji zmeđu nacista i krajnjih desnih nacionalista ,verski zatucanih ispranih mozgova.Možda im je ovakvo pisanje deo terapije…

  4. Tekst je novinarska glupost i izmisljotina! Jedino poredjenje F-16 moze da bude sa MIG 29,a za misljenje pitati americke pilote:Koliko ih je strah,kad je MIG u vazduhu?

  5. E pa Putine silo svjetska, zacrsi jedno sa tom Ukrajinom, oslobodi je od ostatka ovih fasista pa da onda krenemo na oslobadjanje Srpskog Kosova Srpske Bosne,Srpske Albanije i Republike Srpske Krajine i da KONACNO VRATIMO DUSANOVO CARSTVO I DUSANOVU VELIKU SRBIJU I DA NARAVNO ZABORAVIO SAM I SRPSKU MAKEDONIJU. ZIVELA SRBIHA,ZIVELA RUSIJA,ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA,ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA,ZIVELO SRPSKO KOSOVO, ZIVEO PREDSEDNICE PUTIN. SMRT FASIZMU SLOBODA PRAVISLAVLJU…

  6. Uskoro ce mo videti koji je bolji i posle toga sledi resavanje treceg svetskog rata. Ako se Ruski pokazu znacajno bolji sledi kapitulacija a ako fašisticki bude bolji onda sledi rasplamsavanje rata! Zasto odgovara te tim protuvama na provokacije? To su vase drage komsije i braca, tako misli predsadnik i pederusa , braco zemlje (SRBIJE) koja nestaje ostavite se piskaranja, da bi popunjavali stubce u novinama! Samo me interesuje koliko vas je bilo ispred skupstine da pokaze te da ste za odbranu kosova?

  7. Bajro, a u kom veku žive tvoja braća po veri koji javno pred kamerama kolju te iste zapadnjake?
    Nemojte vi, Muslimani, izmišljene nacije pričati o civilizaciji.

  8. Hajro odakle si ? Ti i tvoji niste srbi, zalosne li poturice. I pre vas muslimana na tvojim prostorima su bili Srbi. Zalostan si jer ni neznas ko je agresor. Agresora ces naci u ogledalu.

    • Za ove koji ne znaju a komentarisu moraju da znaju sledece:
      1.Agresija je napad jedne suverene zemlje na drugu (izuzev po međunarodnom pravu ako jednom narodu preti istrebljenje kao sto sad slucaj u Ukrajini gde je sudbina Rusa trebala biti identicna sudbini Srba u NDH 1995.)
      2.Rat u okviru jedne drzave moze biti na nacionalnij ili verskoj osnovi kao sto je bio u SFRJ 1991. ili 1992. i taj se rat zove građanski rat a ne nikakva agresija.
      Ovom baliji je krivo sto Srbe nisu mogli tovariti u stocne vagone i transportovati kod ovih hrvatskih nacista u Jasenovac i mnoga druga stratista.Neka uziva u svojih 22,7% svoje Bosne.
      A agresija na Hrvatsku je izvrsena 1945. a ne ’91.jer su oni bili i ostali nacisti.U antinacistickim jedinicama je bilo 90% SRBA pa je logicno da smo bili okupatori u NDH a ne oslobodioci.Tako da je rat koji su izazvali Hrvati ’91. vodili oslobodilacki rat,a ne odbrambeni jer nisu ni bili napadnuti.
      Ili kako je rekao Lazo SRBIN,nacisti SIKTER!!!

      • Bravo brate Srbine ,svaka ti jebka u Njegoša.
        Živela Srbija
        Živela Republika Srpska
        Živela Rusija
        🇷🇸🇷🇺

      • Nisam znala da su nas hrvati napali (hvala na informaciji)
        Ja sam cula topove da pucaju sa ove strane dunava na hrvatsku stranu.

        • A to si čula a nisi čula za osnovane paravojne jedinice zng krajem 90 ne 91 u još uvek zajedničkoj držvi u kojoj ste izvršili secesiju krajem 91 to vam se informacija stalno gubi

        • Пре тога си требала чути и о акцијама Хрватске емиграцији 60 и 70. Снимљена је и серија по истинитом догађају “Брисани простор “. Нађи на на нету операција Радуша , ЈНА. Прочитај и о догађају Хрватско пролеће из чини ми се 68…све је то давно почело..

  9. Свашта ове новине пишу.
    Волео бих да се у правој борби сужење амерички и руски авиони па да видимо ту америчку издржљивост.
    Кад код је који амерички авион пресрео руски авион у неким ваздушном простору до сада амерички је побегао главом без обзира.
    Није само битан авион него у пилот који њиме управља…

    • Sta ima izdrzljivost sa samim borbama, najbitniji su dometi radara i dometi raketa, jer tada im protivnicki avion ne moze ni da pridje, kao sto i nasi migovi 99′ nisu mogli ni da vide americke avione a ovi ih obarali.

  10. Rusi čekaju isporuka najsavremenijeg zapadnog oružja Ukrajini, a onda sledi transport toga u Rusiju i njegovo kopiranje. Zbog toga ga Ameri i ne isporučuju. Kada bi znali da se to neće dogoditi, odavno bi dali sve Ukrajini da rasturi Rusiju, ali ne ide.

    • Da im Izduvaju..De ti je Mozak?? Oni Idu da ih Rasture ali STRAHHHH…Da mogu Sprzili bi je..Citaj sta si piso i idi u Cosak Ceo Dan..

  11. Kao prvo,na twitu koji prikazuje te,ne pristiže F-16 nikoga,već MIG pristiže njega F-16,pa mu maše……..kao ono sve je OK,iako smo ti prišli odpozadi 😉……..snimak demantuje vaše pisanje……

  12. Nauči da pišeš velika slova.Imena ljudi,država,reka,planina…..se pišu velikim slovom.To je prvi razred osnovne škole.

  13. Морам да упитам шта се тиче тандерболта или ти Т10 који користи муницију са осиромашеним уранијумом, дали ће то Русија толерисати или сматрати нападом НАТО на себе. Код нас је смртност и оболења карцинома увећано више него стотине пута након коришћења те муниције, мислим да би то требало сасећи у старту и ту испоруку спречити и пре него стигне у Украјину. На крају крајева ја би платио светским терористима да потопе бродове који стижу са опремом из Америке, играо би њихову игру!!!! Тамо неко одради посао, а ја појма немам и правим се Американац, пардон луд!!!!

    • Prvo se informisi koji su razlozi zar umiranje od raka (zagadjen vazduha.voda,i uopste citava prirodna sredina) i nema veze sa osiromadem uranijumom,Ali lakse je svo nase djubre pripisati drugome.

      • A od čega potiče zagadjenje vode, tla, vazduha,… leba ti? Od kravljih balega i ljutog paprikaša ili ipak ima udeo i osiromaseni uranijum. Ili su oni italijanski vojnici oboleli i umrli od prekomerne upotrebe šljivovice i sarme? Idi begaj…

    • Amerika ima ozbiljne avione primera radi 1999nasa zastarela pvo iz sezdesetih oborila je njihov ponos,zato tesko rusima.

  14. Ovo pise neki srbin velike srbije. Koji debili. Zapad nije usio da slomi rusiju
    Pa rusija je agresor kao sto je bila i srbija kao sto je bio hitler. Sta treba dodati. Jedino su hitler i njemci platili za agresiju. A rusija i srbija treba da plate. A vasi bolesni umovi su druga prica. Da nije zapada zivili ni ko u srednhem vijeku.

        • Ретарду, колико разреда основне имаш, вероватно два, пошто је овај коментар на том нивоу. Марш одавде нацисто

        • Ante neseri …Jugoslavija je bila suverena drzaba i imala sboju vojsku.. Ta vojska je po ustavu trebala da brani granice nase zemlje od spoljasnjeg i unutrasnjeg neprijatelja. Vi ste bili unutrasnji neprijatelj….tacka…sve ostalo je izmisljotina i separatizam….

          • Ustavom iz 1974 svaka republikar je imala pravo na samoopredeljenje i to ta jugoslovenska (Miloseviceva) vojska nije htela da postuje i nije branila drzavu niodkakvog unutrasnjeg neprijatelja vec nije postovala ustav Jugoslavije vec volju Milosevica i 9 godina ubijala,rusila i pljackala druge republike.Ispadne da je Srbija bila Jugoslavija a ostale republike unutrasnji neprijatelji zar ne

          • Ma boli kurac te fašiste za istinu pre novu izmišljaju to se zove (revizija fašista)

        • Hrvatska je agresor,napala je Republiku Srpsku Krajinu i ponovo pocinila ratne zlocine i genocid nad srpskim narodom u Krajini kao i cetrdesetih godina proslog veka.

        • Koji Ante? Pavelić? Idiote, Srbija vam je stvorila državu koju NIKAD do sada niste imali. Da vas srpski kralj nije primio za “braću” 1918-e, nikad državu ne bi imali. Prosto, nemate državotvorni kapacitet. I NDH su vam drugi napravili. Nemci. Danke Dojčland.

          • Pa sada je imamo.
            Vi ste je imali ali vam badava.
            Neorganizirana i zaostala i nikada nas nećete uloviti, jer ste nesposobni za sve osim za kukanje.

        • Ante , jedi .ovna ! Skote nezahvalni , zahvaljujuci Srbima imate drzavu ! Bez nas vi i Slovenci i dalje bi ste bili becki konjusari !!! I jos da te podsetim : vise od pola vas Hrvata ste pokatoliceni Srbi i zato tolika mrznja prema nama Srbima . Mi smo svedoci vase izdaje a to najvise boli !

    • De Hajrudine turski kopilane,NE SERI! Jel kad neko mnogo kenja dolazi do zagadjenja,a za tebe važi,Kad nam Hajro samo zine ,zagadjenje okoline.Srbi su majmune samo postovali zakletvu koju ate vi ostali izdali,”da ću braniti suverenitet i teritorijalni integritet SFRJ po cenu života svoga”,ali kakav otac takav ,Srbi glupi i naivni verovali u vašu zakletvu ,a ti potomak ljudi koji su promenili veru zarad trenutnog užitka sopstvene guzice.

    • Od 1371 Osmanlije su porobili Srbiju bosnu ijedan deo evrope.Srbi su bili 500g pod Turcima.Koja je to jos evropska zemlja trpila takav zulum i teror.,pa posle 1914,austougari,pa 1941 nemci. I mi agresori dram te bilo.Agresori su oni koji su opljackali pola sveta,i to i dan danas rade.Ameri englezi svabe francuzi.Zato si i bogati.

      • Мала исправка Симо, Србија је званично окупирана 20.06.1459 падом Смедерева.

    • E budale braċo moja…Pa Srbija se tek sprema da oslobodi sve Srpske zemlje.Kina do Rusije, Rusija do Srbije, SRBIJA DO TOKIJA

      • Da si mi živ i zdrav i da Ameri plate štetu svim narodima u svetu gde god su učestvovali u “demokratskim” čitaj (pljačkaškim) promenama.

      • I sta je bilo kad si se probudio ❓
        Svugde diktatura glad,siromastvo i beda.E pa bice tesko ubediti slobodarski i bogati zapad da ti se pridruze i odreknu se lagodnog zivota koji su sebi stvorili ,a bojim se da ti je i razvoj na niskom nivou da bi mogo silom da im uzmes .

    • Nauči da pišeš velika slova.Imena ljudi,država,reka,planina…..se pišu velikim slovom.To je prvi razred osnovne škole.

    • Napusis se ti srpske k****ne mamu li ti balijsku j***m. Klali ste ljude po bosni, vi ste rat i zapoceli, nije vas Srbija napala niti je htela da dira sitnu zgadiju poput vas

    • Hajro mišljenja sam da si ti vrlo težak debil ako malo pročitao istoriju videćeš da ti se deda zvao Milan, Miloš, Dragan….tako nekako a i pričaš srpskim jezikom tako da možeš da se pokrijem ušima i ćutiš i Srbiju kada pominjem da ustanem i prekrstiš se

    • Hajro Turcine n….i se k…..e !!! Sta ti izrode znas ? Ako vam ovde u Srbiji nije dobro sto ne odoste sa Turcima 1912 u Malu Aziju ? I onako njih smatrate bracom iako vam je maternji jezik srpski ! Verovatno svako od vas zna koja vam je Krsna Slava bila ukljucivsi i sve vase verske poglavare !!!

    • Hajro a cija je bila Handzar divizija, e pa vidis to su tvoji,a borili su se pod komandom “SS” oficira direktno podredjeni Hitleru, tako da se ne baucis ovde mnogo. Istoriju svi znamo, ne cudi nas sto se pravis da ne znas i Ruse uporedjujessa tim tvojim fasistima. Kao i pre Rusi se danas bore protiv fasizma, i pobjedice, i nikad vise nista nece biti isto.

    • Otomanska okupacija je jednima oduzela vjeru, a svima slobodu. Ali I oni koji su prešli u tudju vjeru, htjeli su ostati bosanci, čudan soj ljudi koji se mješao sa okupatorom I nije više bio što su njegova druga braća, mada su im isti običaji, način života, jezik. Ni jedna grupa ljudi u istoriji nije ostala usamljenija nego što su bosanski muslimani.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave