NaslovnaNovostiPoljska daje Ukrajini F-16?

Poljska daje Ukrajini F-16?

Ukrajina moli svoje saveznike da im prebace ratne avione i raketa dugog dometa za navodno uništavanje skladišta ruske vojske i njenih komandnih mesta, rekao je ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov u intervjuu za CBC u nedelju.

Nabavku aviona F-16 u Telegramu je prokomentarisao i šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak. Na Telegramu, šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak napisao je da se „radi na nabavci lovaca F-16.

Imamo pozitivne signale iz Poljske, koja je spremna da nam ih dostavi u dogovoru sa NATO-om. Vazduhoplovstvo Poljske trenutno koristi 48 višenamenski borbeni avion Lockheed Martin F-16 Jastrząb [C/D Block 52+ Advanced].

Premijer Mateuš Moravjecki je jutros [31. januara] rekao: „Kao što je bio slučaj pre nekoliko meseci u kontekstu MiG-ova, bilo koja druga vazdušna snaga biće uvedena i eventualno prebačena nakon konsultacije sa zemljama NATO-a. Ovde ćemo delovati u punoj koordinaciji.”

„Prošle godine sam napisao svoje želje u pismu Deda Mrazu. Na ovoj listi ostaju borbeni avioni, avijacija, rakete nalik ATACMS-u ili nešto slično, sposobni za dalekosežne napade na ruska skladišta goriva i municije, kao i komandna mesta“, rekao je Reznikov.

F 16C
F-16C

On je dodao da bi moderni tenkovi koje su Ukrajini donirali Kanada i drugi međunarodni partneri mogli da postanu prekretnica na bojnom polju.

„Sistemi HIMARS su bili prekretnica na leto, sada će tu ulogu imati tenkovi, a kasnije će prekretnica biti borbeni avioni“, rekao je ministar.

„Moramo da iznesemo prave argumente i objasnimo kako ćemo ih koristiti i zašto su nam potrebni. Gledam na to sa optimizmom“, rekao je Reznikov.

„Naš cilj je da oslobodimo sve okupirane teritorije, ali videćemo koliko će se to brzo desiti“, rezimirao je duboko ostrašćeni načelnik vojnog resora poljske.

Autor

4 KOMENTARA

  1. Poljaci bi da budu velika drzava ali su toliko zaslepljeni imrxnjom da ne mogu da misle normalno. Kad su svi tako jaki sto ne napadnu Rusiju i srede je ovas posla. Gurnuli tupe Ukrajince u rat s oni samo palamude.

  2. Samo neka se ispomažu i dostavljaju oružje Ukrina na taj način drastično slabe sebe i svoju odbranu a to Rusiji ide na ruku. Lakše će ih posle dokrajčiti. Rusi polako ali sigurno napreduju,testiraju moderno oružje uzgred dobro zarađuju na ovoj krizi i izvozu oružja. Ukrajinci su već skoro totalno uništeni i čeka se kapitulacija vojske. Čim vojno kapitulirali moraće da pregovaraju i tu je sve posle jasno.

  3. A ko će da budu piloti? Ukrajinci možda? Oni znaju sve! Iz svega pucaju, u9ravlhaju i bore secsvim vrstama tenkova i lete na svim tipovima aviona, bolje od konstruktora i vlasnika! Zar im se ne čini da će Rusija zduvati nuklearkama celu drčnu Evropu i Ameriku, čim pripremi nuklearni arsenal, jer su ovi prešli sve granice!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave