NaslovnaNovostiBritanija: Rusi se plaše da pošalju Su-57 iznad Ukrajine; Napadaju iz svog...

Britanija: Rusi se plaše da pošalju Su-57 iznad Ukrajine; Napadaju iz svog vazdušnog prostora

Britanska obaveštajna služba objavila je satelitski snimak aerodroma u Ahtubinsku u Astrahanskoj oblasti u Rusiji. Pažljiviji pogled na jedan od satelitskih snimaka pokazuje najmanje pet stelt lovaca Su-57 Felon. Britanska obaveštajna služba datirala je fotografiju sa 25. decembrom, što znači da je pet Su-57 bilo na aerodromu tog dana.

Ahtubinsk je grad u Astrahanskoj oblasti. Vazdušna udaljenost između Ahtubinska i najbliže tačke u Ukrajini je 500 km. Prema analizi britanskih obaveštajnih službi, Rusija je koristila pet Su-57 za izvođenje raketnih udara vazduh-vazduh po ciljevima u Ukrajini.

London tvrdi da Rusija koristi Su-57 za vazdušne napade izvan vizuelnog dometa i vadušnog prostora Ukrajine. Razlog: Rusija se plaši da će izgubiti reputaciju najnaprednijeg lovca u ruskom ratnom vazduhoplovstvu ako bude oboren tokom napada na Ukrajinu.

Informacije koje dele britanske obaveštajne službe nisu nikakve vesti. Ministar odbrane Ruske Federacije je 2022. godine potvrdio reči britanske obaveštajne analize. Sergej Šojgu je čak rekao da se Su-57 odlično pokazao u gađanju ciljeva izvan vizuelnog dometa. General Surovikin je takođe potvrdio da je Su-57 učestvovao i u vojnim operacijama u Siriji.

Rusija ima velike planove za Su-57

Učešće Su-57 u ruskim vojnim akcijama u Ukrajini takođe nije za potcenjivanje. Iako Rusija ne koristi svoj puni potencijal, planovi Moskve su da ukine lovce 4. generacije. Ruski stručnjaci tvrde da će Rusija smanjiti količinu i domaću proizvodnju Su-30 Flanker-C, Su-34 Fullback i Su-35 Flanker-E. Rusija trenutno razvija i dronove na bazi Su-57.

su 57 ispaljuje k 77m
su-57 ispaljuje k-77m

Moskva već dugo reklamira nove proizvodne pogone fabrike u Komsomolsku na Amuru. Takođe. Ruski motor Izdelie 30 će pokretati nove serije Su-57 koje silaze sa proizvodne trake. Na kraju, ali ne i najmanje važno – Rusija planira da ima prvu potpuno izgrađenu eskadrilu Su-57 koja se nalazi u 23. vazduhoplovnom puku u blizini fabrike.

11 KOMENTARA

  1. A britanske bitange sa pirgavog ostrva zla su poznate po “istini” . Mislim da njihovi “eksperti” sigurno imaju osnovnu školu i IQ oko 67, a za dalje sumnjam. Nema više pljačke kolonija, pa sada zaglupljuju narod.

  2. Hahah, da a “ostrvski degenerici” se prepali jedne ruske fregate koja nosi hiper sonicne rakete, i koja je daleko hiljadama kilometara od njih. A normalno da ne ulaze u vazdusni prostor ukraine kada imaju domet iz svog vazdusnog prostora. A ja mislim da ruje 57. Samo testiraju i da ih ne upotrebljavaju kao ostale avione.

  3. novinarska delatnost od kako je pera i papira služi za zbunjivanje javnosti od strane zainteresovanih,demokratija se ljulja pri tera preti blato im je do iznad kolena još malo i reproduktivni segment neće imati funkciju,sindrom nilski konja

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave