NaslovnaNovostiPogođena železnička stanica Družkivka, uništene instalacije HIMARS

Pogođena železnička stanica Družkivka, uništene instalacije HIMARS

Municija, granate i vojna oprema koju je isporučila Ukrajina uništeni su nakon ruskog napada rano jutros na železničku stanicu Družkivka u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), tvrdi Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, dodajući u svom saopštenju da su uništene i dve instalacije višecevnih raketnih sistema HIMARS.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio je da je Rusija izvela raketne i vazdušne udare na zalihe ukrajinske vojne opreme u zoni stanice. Pored toga, uništena su četiri češka višecevna bacača raketa RM-70, 800 raketa i šest vozila. Konašenkov je saopštio da je „do 120 ukrajinskih vojnika poginulo” kao rezultat ruskih napada.

Konašenkov je u svojoj izjavi rekao i da su tri vučne haubice M777 koje su SAD donirale Ukrajini uništene. Međutim, oni su uništeni u drugom raketnom i vazdušnom napadu na područje grada Artemovsk [DNR] i sela Červona Dibrova [LNR]. Podsećamo da su juče, 2. decembra, ruske rakete pale na ledenu arenu u Družkovki, u oblasti Donjecka.

Udari su usledili dan nakon što su u ukrajinskom raketnom udaru poginula najmanje 63 ruska vojnika na ruskom području u blizini grada Makijevka u delu Donjecke oblasti pod kontrolom Moskve.​​​​​

IzvorMSN

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave