NaslovnaNovostiBorba iznad Donjecka: VKS oborile dva ukrajinska MiG-a 29

Borba iznad Donjecka: VKS oborile dva ukrajinska MiG-a 29

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je 22. decembra da su oborena dva ukrajinska ratna aviona. Reč je o MiG-ovima 29, koji su u službi ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Oba lovca su oborena iznad Donjecka.

Ukrajinski MiG-29 su oboreni u vazduhu nakon što su presretnuti. Rusko vazduhoplovstvo podiglo je dva svoja lovca, koji su izveli uspešnu operaciju otklanjanja pretnje.

Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, ukrajinski borbeni avioni su se spremali za napad. Jedan od dva MiG-a 29 je pogođen iznad sela Ševčenko, a drugi iznad sela Bogatir.

„Lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su dva aviona MiG-29 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine u oblastima sela Ševčenko i Bogatir“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije je takođe objavilo informaciju o brojčanom stanju vazduhoplovstva Ukrajine. Prema podacima Ministarstva odbrane, ukrajinsko vazduhoplovstvo je do sada izgubilo 350 aviona i 188 helikoptera. Prema Moskvi, Kijev trenutno ima 20 helikoptera različitih tipova i 30 borbenih aviona.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave