NaslovnaNovostiRuski narednik za 7 sekundi oborio Su-25

Ruski narednik za 7 sekundi oborio Su-25

Bilo je potrebno samo sedam sekundi da gardijski narednik obori ukrajinski SU-25. Narednik Aleksej Nemikin je iz jedinice protivvazdušne odbrane Vazdušno-desantnih snaga, na poziciji operatora prenosnog protivavionskog raketnog sistema. On je dao izjavu ruskim novinarima o situaciji u kojoj je oboren ukrajinski Su-25.

“Bukvalno sam skinuo metu za sedam sekundi. U osnovi, ako to ne uspem da to učinim u tako kratkom vremenu, meta odleti “, rekao je narednik Nemikin u video snimku koju je objavio Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Pokrivajući bataljonsku taktičku grupu, oborio je ukrajinski jurišni avion Su-25, za šta je odlikovan Ordenom za hrabrost, a potom i još jednim ordenom za drugi Su-25.

Ruski narednik objašnjava da je radar detektovao letelicu mnogo pre nego što je cilj vizuelno potvrđen. Postojale su dve ukrajinske mete, od kojih je prvi oboren od strane njegovog vođe voda, a Su-25 “sam sredio ja”, kaže Nemikin. Narednik zatim prima potvrdu od radarske stanice koja javlja da je ukrajinski SU-25 uspešno oboren.

Narednik Aleksej Nemikin kaže da se u takvim situacijama mete pojavljuju veoma brzo. Ako ne uspete da reagujete za kratko vreme, avioni jednostavno odu i vi ste propustili cilj. Nemikin kaže da u takvim situacijama jednostavno „radite na autopilotu“.

Avioni Su-25 je najviše oborenih u ratu u Ukrajini. To važi za obe zaraćene strane. Prema otvorenim izvorima, do 9. novembra je oboreno ukupno 38 Su-25. 15 Su-25 su bili ukrajinski, a 23 Su-25 ruski.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave