NaslovnaNovostiU toku obuka u jedinicama ABHO VS u Kruševcu

U toku obuka u jedinicama ABHO VS u Kruševcu

U kasarni „Car Lazar“ i na vojnom kompleksu „Ravnjak“ u Kruševcu u toku je redovna obuka pripadnika 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane za sprovođenje radiološko-hemijsko-biološke dekontaminacije.

Reč je o važnom segmentu kolektivne obuke profesionalnog sastava koji se realizuje kako bi pripadnici jedinice bili u potpunosti osposobljeni za  izvršavanje zadataka protivnuklearnog i hemijskog obezbeđenja jedinica Vojske Srbije.

Pripadnici jedinice tokom obuke na poligonu uvežbavaju postupke i procedure prilikom dekontaminacije zemljišta, motornih i borbenih vozila, oruđa, aviona i drugih objekata. U procesu obučavanja koristi se savremena multifunkcionalna mobilna platforma za dekontaminaciju  MPD-09, domaće proizvodnje, koja po svojoj nameni objedinjuje pet drugih sredstava — automobil-cisternu za dekontaminaciju, automobil-cisternu za vodu, navalno vozilo za gašenje požara, pumpu za ispumpavanje vode i uređaj za dekontaminaciju.

Uspešnom realizacijom ove obuke dalje se unapređuje obučenost profesionalnog sastava 246. bataljona ABHO za izvršavanje zadataka atomsko-biološko-hemijskog obezbeđenja snaga Vojske Srbije u izvođenju operacija, ali i gotovost za efikasnu podršku civilnim vlastima u otklanjanju posledica tehničko-tehnoloških nesreća.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave