NaslovnaAvijacijaDa li će MiG-41, presretač hipersoničnih raketa, ugledati svetlost dana?

Da li će MiG-41, presretač hipersoničnih raketa, ugledati svetlost dana?

Rusija, SAD i Kina rade na svojim konceptualnim projektima za sledeću, ili šestu generaciju, borbenog aviona. Čini se da su SAD na čelu ove trke, a kada je u pitanju marketing to je sigurno. Kina mudro ćuti i tajnovita je, ne deli informacije sve dok ne dođe sledeći aeromiting i otkrije još jedan novi model. Rusija uvek počinje sa velikim nadama i planovima, uvek ide prva ali često se susreće i sa problemima.

Rusija dugo najavljuje Izdeliye 701 (Projekat 7.01) kao svoj lovac šeste generacije. Razvijen od strane koncerna Mikojan, očekuje se da će dobiti skraćenicu MiG-41. Trenutno je poznatiji kao Mikoian PAK DP. tj. Perspektivan vazduhoplovni kompleks za dalekosežno presretanje. Ruski avioni dobijaju zvaničnu oznaku tek kada treba da uđu u službu.

spekulativni i nepotvrdjeni dizajn mig 41
spekulativni i nepotvrdjeni dizajn mig 41

Prema izvorima, prvi probni let MiG-41 mogao bi da se dogodi 2025. Danas se to čini teško čak i da se rat u Ukrajini trenutno zaustavi. Rusija je vrlo verovatno promenila prioritete od početka rata. Preusmerava svoje razvojne finansije na popravku, renoviranje i proizvodnju teške artiljerije. Istovremeno, specijalna operacija u Ukrajini 24. februara iskoristile su SAD kako bi uvele sankcije Rusiji ali i ostale zapadne nacije prate naređenja iz Vašingtona. Ekonomske sankcije otežale su drastično pristup Rusiji zapadnim tehnologijama, posebno poluprovodnicima i mikročipovima.

Postoje zanimljivi detalji o tome šta, do sada znamo o MiG-41. Jedna od najzanimljivijih karakteristika koje se navodi jeste da će budući borbeni avion leteti brzinom od 4 do 5 maha. To zvuči fantastično, ali postoje problemi sa tom brzinom.

ruski lovac seste generacije ce dostizati brzine od 5 maha

Prvo, nije izvesno da li će pilot izdržati opterećenje, odnosno pozitivnu i negativnu G silu. Drugo je trenje vazduha. Kada se kreće takvom brzinom, objekat stvara ogromnu toplotu usled trenja vazduha. Jednostavno rečeno – stelt borac će ostati bez stelt pokrića. tj. stelt prekrivač bi mogao izgoreti u vazduhu.

Ruski inženjeri imaju zadatak da osmisle stelt premaz komponenti koje mogu da izdrže toplotu koju brzina od 4 ili 5 maha razvija. Ovo bi moglo postati rešivo, niko ne zna šta će sutra doneti. Dostići toliku brzinu leta znači i mnogo potiska u samom avionu. Vrlo često smo svedoci da visoka temperatura tokom rada dovodi do bržeg zamora, pregrevanja i čestih popravki različitih kompnenti. Ovakvi problemi, zauzvrat, dižu troškove održavanja aviona.

Ostaje pitanje kako će MiG-41 dostići ovu brzinu? Koju vrstu motora će ruska odbrambena industrija morati da razvije kako bi obezbedila takve performanse? Možda bi ruski inženjeri, barem u ovoj fazi i sa današnjom tehnologijom koja nam je poznata, koristili linearni mlazni ili turbomlazni, scramjet motor. Neki od ovakvih motora, već danas pokreću neprikosnovnene hipersonične rakete Ruske Federacije.

mig 41
MiG-41

Logično, MiG-41 se reklamira kao presretač hipersoničnih raketa. Ukoliko dizajneri razviju radni prototip, sa kvalitetnim motorom koji dostiže brzinu od 5 maha, i obezbede hlađenje sistema unutar aviona, verovatnoća da ovaj avion zauzme titulu prvog presretača hipersoničnih raketa je relativno visoka.

Sve ovo što smo nabrojali ali i još mnogo toga predstavlja neverovatan izazov za ruske inženjere. Današnja situacija teži da odloži ovaj projekat. Možda ćemo jednog dana videti ovaj supersonični presretač, ali nam se čini čak i da se situacija sa Ukrajinom reši danas, na MiG-41 ćemo dugo čekati.

3 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
478PratilacaZaprati

Najnovije objave