NaslovnaNovostiVisoka preciznost vatre vučne artiljerije

Visoka preciznost vatre vučne artiljerije

Pripadnici Mešovite artiljerijske brigade uspešno su završili višednevne vežbovne aktivnosti i bojeva gađanja na vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

Obuku su realizovali pripadnici topovsko-haubičkog diviziona iz sastava ove brigade sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti za pružanje artiljerijske vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske. 

Artiljerci su na poligonu izveli niz taktičkih vežbi tokom kojih su uvežbavali posedanje i premeštanje vatrenog položaja, izviđanje, otkrivanje ciljeva, proračun elemenata za gađanje i korekturu artiljerijske vatre, da bi potom realizovali brojna vežbovna i bojeva gađanja iz vučnih top-haubica 152 mm M-84 „nora“. 

Postignuti rezultati artiljerijskih bojevih gađanja govore da su pripadnici jedinice odlično osposobljeni da ostvare iznenadnu, tačnu i efikasnu vatru po dodeljenim ciljevima i tako daju snažan doprinos uspehu odbrambenih i napadnih operacija.

Upravo završena obuka deo je širih vežbovnih aktivnosti Mešovite artiljerijske brigade u terenskim uslovima, koje se izvode po ciklusima tokom cele godine kako bi se obezbedila visoka borbena gotovost za realizaciju zadataka u skladu sa namenom jedinice.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave