NaslovnaNovostiVisoka preciznost vatre vučne artiljerije

Visoka preciznost vatre vučne artiljerije

Pripadnici Mešovite artiljerijske brigade uspešno su završili višednevne vežbovne aktivnosti i bojeva gađanja na vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

Obuku su realizovali pripadnici topovsko-haubičkog diviziona iz sastava ove brigade sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti za pružanje artiljerijske vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske. 

Artiljerci su na poligonu izveli niz taktičkih vežbi tokom kojih su uvežbavali posedanje i premeštanje vatrenog položaja, izviđanje, otkrivanje ciljeva, proračun elemenata za gađanje i korekturu artiljerijske vatre, da bi potom realizovali brojna vežbovna i bojeva gađanja iz vučnih top-haubica 152 mm M-84 „nora“. 

Postignuti rezultati artiljerijskih bojevih gađanja govore da su pripadnici jedinice odlično osposobljeni da ostvare iznenadnu, tačnu i efikasnu vatru po dodeljenim ciljevima i tako daju snažan doprinos uspehu odbrambenih i napadnih operacija.

Upravo završena obuka deo je širih vežbovnih aktivnosti Mešovite artiljerijske brigade u terenskim uslovima, koje se izvode po ciklusima tokom cele godine kako bi se obezbedila visoka borbena gotovost za realizaciju zadataka u skladu sa namenom jedinice.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave