NaslovnaNovostiPromocija nove klase oficira Vojske Srbije

Promocija nove klase oficira Vojske Srbije

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana danas u 10 časova, ispred Doma Narodne skupštine Srbije. Ministar odbrane Nebojša Stefanović navodi za RTS da je novih 135 oficira koji će biti promovisani, veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VS) i da pokazuju sve veću zainteresovanost za vojni poziv.

prve oficirske činove biće promovisano ukupno 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Načelnik Vojne akademije Srđan Blagojević rekao je za RTS da će svečanost početi tako što će univerzitetski stroj dočekati predsednika Republike, zatim će biti dočekana zastava Republike Srbije, intonirana himna, potom će se svečano pročitati ukaz o unapređenju u oficirske činove, a biće dodeljene i nagrade najboljima.

Moći ćemo da vidimo svečani defile stroja i letački program, a svakako, kako kaže, najlepši deo svečanosti je kada polete šapke.

U centru grada će biti izmenjen režim saobraćaja, pošto će neke ulice biti zatvorene od 8 do 14.30 časova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prenos promocije nove klase oficira Vojske Srbije biće emitovan na Prvom programu RTS-a od 10 časova.

Prema protokolu svečanosti, planirano je da najboljim kadetima budu uručeni pištolji sa posvetom.

Program svečanosti će uveličati učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde. Radi uvežbavanja protokola svečane promocije, vazduhoplovi Vojske Srbije nadletaće područje Beograda 15. i 16. septembra.

Generalna proba

Najbolji kadeti Vojne akademije:

  • Miloš Kostić– prvi u rangu u vidu RV i PVO, opšti uspeh 9,66,
  • Aleksandar Nikolić– prvi u rangu u vidu KoV, opšti uspeh 9,16,
  • Kristina Živanović– prva u rangu u službama, opšti uspeh 9,96.

Najbolji kadet medicinskog fakulteta VMA:

  • Mladen Hadži Makunčević, opšti uspeh 9,96.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave