NaslovnaNovostiObuka budućih podoficira na Liderskom kursu

Obuka budućih podoficira na Liderskom kursu

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu u toku je realizacija 33. po redu Liderskog kursa, koji predstavlja prvi nivo usavršavanja profesionalnih vojnika za dužnosti podoficira u Vojsci Srbije.

Šestonedeljni kurs pohađa 87 odabranih vojnika iz svih jedinica Vojske Srbije, a cilj je da se za to vreme osposobe za pravilno, sigurno i efikasno komandovanje grupom, poslugom, posadom ili timom i za izvršavanje zadataka iz nadležnosti zamenika komandira odeljenja.

Programom kursa su obuhvaćeni teorijski i praktični sadržaji iz različitih oblasti, poput liderstva, poznavanja vojnih propisa, vojne topografije, strojeve, taktičke, vatrene i fizičke obuke, kako bi vojnici stekli široka znanja koja će im biti od koristi na početnim podoficirskim dužnostima.

Profesionalni vojnici koji uspešno završe ovaj nivo usavršavanja stiču uslove za upućivanje na Osnovni kurs za podoficire, po čijem će završetku biti unapređeni u čin vodnika i postati podoficiri Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave