NaslovnaNovostiOsposobljavanje izvođača obuke u veranju i za gorsku službu spasavanja

Osposobljavanje izvođača obuke u veranju i za gorsku službu spasavanja

U organizaciji 63. padobranske brigade prethodna dva meseca realizovan je kurs veranja i gorske službe spasavanja u letnjim uslovima, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije i Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije.

Ova obuka je realizovana radi praktičnog i metodskog osposobljavanja polaznika za samostalno izvođenje obuke u veranju i realizaciju zadataka traganja i spasavanja na planinskom i teško prohodnom zemljištu.

Pored teorijske nastave, u skladu sa programom polaznici su prošli različite sadržaje praktične obuke, od savladavanja tehnika i taktika kretanja po teško prohodnom terenu, veranja na planini, spasavanja i evakuacije ugroženih i povređenih, do organizacije bezbednog života i rada u otežanim uslovima. Na obuci je korišćena savremena veračka, planinarska i oprema za spasavanje kojom su opremljene specijalne jedinice Vojske Srbije, a angažovani su i helikopteri Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Uspešnom realizacijom ovog kursa, Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova dobili su sertifikovane i osposobljene izvođače obuke za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka u službi traganja i spasavanja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave