NaslovnaNovostiOsposobljavanje izvođača obuke u veranju i za gorsku službu spasavanja

Osposobljavanje izvođača obuke u veranju i za gorsku službu spasavanja

U organizaciji 63. padobranske brigade prethodna dva meseca realizovan je kurs veranja i gorske službe spasavanja u letnjim uslovima, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije i Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije.

Ova obuka je realizovana radi praktičnog i metodskog osposobljavanja polaznika za samostalno izvođenje obuke u veranju i realizaciju zadataka traganja i spasavanja na planinskom i teško prohodnom zemljištu.

Pored teorijske nastave, u skladu sa programom polaznici su prošli različite sadržaje praktične obuke, od savladavanja tehnika i taktika kretanja po teško prohodnom terenu, veranja na planini, spasavanja i evakuacije ugroženih i povređenih, do organizacije bezbednog života i rada u otežanim uslovima. Na obuci je korišćena savremena veračka, planinarska i oprema za spasavanje kojom su opremljene specijalne jedinice Vojske Srbije, a angažovani su i helikopteri Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Uspešnom realizacijom ovog kursa, Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova dobili su sertifikovane i osposobljene izvođače obuke za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka u službi traganja i spasavanja.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave