NaslovnaNovostiRedovna obuka snaga Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

Redovna obuka snaga Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

U okviru redovnih aktivnosti na bazama i posednutim objektima u Kopnenoj zoni bezbednosti snage Vojske Srbije svakodnevno realizuju obuku za izvršavanje namenskih zadataka.

Obuka se izvodi radi očuvanja visokog stepena borbene gotovosti angažovanih jedinica i njihove osposobljenosti da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u zahvatu administrativne linije sa Autonomnom Pokrajinom Kosovom i Metohijom.

Tokom boravka na bazi, pripadnici Vojske Srbije prolaze različite sadržaje obuke, a posebna pažnja se posvećuje uvežbavanju borbenih radnji u slučaju napada na jedinicu, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala. 

Snage Vojske Srbije koje se angažuju na obezbeđenju administrativne linije sa Autonomnom Pokrajinom Kosovom i Metohijom tokom cele godine izvode obuku, kako pre upućivanja, tako i tokom realizacije zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti, čime se obezbeđuje visok nivo sposobnosti za odgovor na sve izazove, rizike i pretnje u zoni njihove odgovornosti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave