NaslovnaNovostiRedovna obuka snaga Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

Redovna obuka snaga Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

U okviru redovnih aktivnosti na bazama i posednutim objektima u Kopnenoj zoni bezbednosti snage Vojske Srbije svakodnevno realizuju obuku za izvršavanje namenskih zadataka.

Obuka se izvodi radi očuvanja visokog stepena borbene gotovosti angažovanih jedinica i njihove osposobljenosti da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u zahvatu administrativne linije sa Autonomnom Pokrajinom Kosovom i Metohijom.

Tokom boravka na bazi, pripadnici Vojske Srbije prolaze različite sadržaje obuke, a posebna pažnja se posvećuje uvežbavanju borbenih radnji u slučaju napada na jedinicu, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala. 

Snage Vojske Srbije koje se angažuju na obezbeđenju administrativne linije sa Autonomnom Pokrajinom Kosovom i Metohijom tokom cele godine izvode obuku, kako pre upućivanja, tako i tokom realizacije zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti, čime se obezbeđuje visok nivo sposobnosti za odgovor na sve izazove, rizike i pretnje u zoni njihove odgovornosti.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave