NaslovnaNovostiObuka Konjičkog voda Garde za davanje vojnih počasti

Obuka Konjičkog voda Garde za davanje vojnih počasti

U okviru kolektivne obuke Gardijskog bataljona Garde Vojske Srbije, u Konjičkom vodu iz sastava ove jedinice realizuje se osposobljavanje za izvršavanje specifičnih zadataka prilikom davanja vojnih počasti.

Obuka za ovaj protokolarni zadatak izvodi se kontinuirano tokom cele godine, kako bi pripadnici jedinice u svakom trenutku bili spremni da na najvišem nivou prezentuju strojevu izgrađenost, a konji utrenirani i adaptirani na specifične uslove i buku.

Program obučavanja obuhvata različite sadržaje, od individualnih priprema starešina i profesionalnih vojnika, rada na izgradnji poverenja sa konjima za koje su zaduženi, do uvežbavanja strojevih radnji sa konjima i postupaka koji se primenjuju prilikom davanja počasti u okviru protokola državnih organa.

Radnje se uvežbavaju do automatizma, čime se obezbeđuje da konjanik u svim situacijama ima potpunu kontrolu nad svojim konjem i mogućnost greške tokom realizacije zadatka se svodi na najmanju meru.

Konjički vod Garde je formiran u junu 2018. godine čime je nastavljena duga tradicija konjičkih jedinica u našoj vojsci i očuvano sećanje na pobede koje su ove jedinice izvojevale u odbrambenim i oslobodilačkim ratovima Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave