NaslovnaMornaricaObuka vojnika u Rečnoj flotili

Obuka vojnika u Rečnoj flotili

Na delu Dunava kod Beograda u toku je specijalistička obuka vojnika generacije „jun 2022“ koji vojni rok služe u plovnim jedinicama Rečne flotile.

Vojnici ukrcani na rečne brodove osposobljavaju se za dužnosti brodaraca, nakon što su uspešno savladali sve sadržaje individualne osnovne obuke u centrima Komande za obuku.

Težište u ovom periodu je na realizaciji praktičnih oblika nastave na sidrištu i brodu u vezu, kako bi vojnici bili osposobljeni za izvršavanje zadataka na svojim borbenim stanicama, koji ih očekuju u plovidbi i tokom realizacije gađanja.  U skladu sa programom obuke, uvežbavaju se postupci prilikom uplovljenja i isplovljenja, pravilna upotreba palubnih uređaja, brodskih čamaca i formacijskih sredstava za borbenu otpornost broda.

Vojnici roda rečnih jedinica tri četvrtine vojnog roka služe ukrcani na plovnim objektima Rečne flotile, kako bi se prilagodili na specifični brodski ambijent i savladali kompleksne sadržaje obučavanja.

Uz podršku komandira, instruktora i svih članova posade, vojnici se brzo privikavaju na uslove života i rada na brodu, o čemu svedoči motivisanost i zalaganje na obuci, kao i želja mnogih od njih da, po završetku služenja vojnog roka, postanu deo profesionalnog sastava rečnih jedinica Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave