NaslovnaNovostiOsposobljavanje za dresere službenih pasa

Osposobljavanje za dresere službenih pasa

U Centru za obuku pasa Vojske Srbije u Nišu u toku je završna faza šestomesečnog osposobljavanja za dresere službenih pasa.

Na obuci u kasarni „Knjaz Mihailo“ su odabrani podoficiri i profesionalni vojnici koji su pokazali maksimalnu posvećenost i afinitete za rad sa službenim psima.

Oni će po uspešnom završetku osposobljavanja biti angažovani kao izvođači obuke na kursevima za vodiče službenih pasa i dresuru i redresuru pasa. 

Pod neposrednim rukovodstvom iskusnih dresera-instruktora, polaznici na kursu savladavaju program koji obuhvata metodiku obuke vodiča i veštine dresure pasa i uvežbavaju svoje pokazne pse, koje će u daljem radu koristiti na zadacima izvođenja kurseva i prezentacije obuke u Centru za obuku pasa.

Uspešnom realizacijom ovog kursa, Vojska Srbije dobiće novu generaciju instruktora specifične obuke sa službenim psima, koji su nezamenjivi prilikom realizacije brojnih zadataka protivdiverzione zaštite štićenih lica, objekata i pokretnih sredstava, i pronalaženja mina, neeksplodiranih ubojnih sredstava i psihoaktivnih supstanci.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave