NaslovnaNovostiNova oklopna vozila u jedinicama vojne policije

Nova oklopna vozila u jedinicama vojne policije

U bataljonu vojne policije iz sastava Garde realizuje se obuka profesionalnog sastava za upotrebu novih oklopnih vozila u naoružanju Vojske Srbije — „berket G3“ (Lenco BearCat G3). 

Programom obučavanja obuhvaćena je doobuka vojnih policajaca za upravljanje ovim vozilom, kao i osposobljavanje za njegovu upotrebu u različitim taktičkim i zemljišnim uslovima.

Pripadnici jedinice se u ovom periodu obučavaju i za primenu taktičkih radnji odeljenja vojne policije, rukovanje specijalnim sistemima vozila i njihovo održavanje. 

Oklopna vozila „berket“ odlikuje visoka prohodnost i balistička zaštita, mogućnost izvršenja blokade i bezbedan prilaz blokiranim objektima pa imaju odličnu primenu i u urbanim i u ruralnim sredinama, a njihovim uvođenjem u upotrebu značajno su unapređene sposobnosti jedinica Vojske Srbije za realizaciju specifičnih vojnopolicijskih zadataka.

Lenco BearCat G3: koristi isti dizajn karoserije, unutrašnje karakteristike i taktičke opcije kao i G2, ali standardno dolazi sa poboljšanim ogibljenjem i terenskim run-flat gumama, felnama kako bi se obezbedile poboljšane performanse na terenu. Povećani razmak od tla i robusno ogibljenje omogućavaju reagovanje u vanrednim situacijama u ruralnim regionima i scenarijima prirodnih katastrofa gde bi standardna oklopna SWAT vozila iskusila izazove. Dodatne posebne modifikacije za potrebe vojske i policije.

  • Standardno vozilo američkog SWAT-a
  • Kopletna čelična oklopna konstrukcija
  • Visoka balistička zaštita
  • V8 turbo dizel motor; 4×4
  • Sedišta za 10-12 potpuno opremljenih ljudi
  • Dostupne varijante sa 2 i 4 vrata
  • Otvor na podu za spasavanje

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave