NaslovnaNovostiObuka pripadnika 63. padobranske brigade u vazdušnom tunelu

Obuka pripadnika 63. padobranske brigade u vazdušnom tunelu

Pripadnici 63. padobranske brigade koji prolaze napredne oblike obučavanja za vojne padobrance boravili su ove nedelje u Pragu na obuci u vazdušnom tunelu.

Obuka je realizovana u vrhunskim uslovima i prijateljskoj atmosferi, sa težištem na savlađivanju elemenata slobodnog pada i osposobljavanju za padobranske skokove sa torbama za teret, odnosno naoružanje i vojnu opremu.

Svaki od padobranaca Vojske Srbije je u vazdušnom tunelu proveo vreme ekvivalentno slobodnom padu ostvarenom prilikom izvršenja oko 50 trenažnih skokova iz vazduhoplova sa visine od 4000 metara.

Time je u značajnoj meri skraćeno vreme za realizaciju više padobranske obuke, koja za cilj ima osposobljavanje padobranaca za vršenje skokova na slobodno dejstvo, specijalnim padobranom tipa krilo, sa naoružanjem i opremom i na terene malih dimenzija.

Značaj obuke u vazdušnom tunelu ogleda se i u uštedi materijalnih resursa Vojske Srbije, budući da za ovu vrstu obučavanja nije potrebno angažovati vazduhoplove i njihove posade, a važan segment boravka naših padobranaca u Pragu bila je i razmena iskustava sa instruktorima za obuku iz Češke Republike.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave