NaslovnaNovostiRedovna obuka izviđača za preživljavanje u prirodi

Redovna obuka izviđača za preživljavanje u prirodi

U okviru redovnih aktivnosti u letnjim uslovima, izviđačke jedinice Kopnene vojske su van mirnodopskih lokacija realizovale obuku za preživljavanje i samostalnu ishranu u prirodi.

Obuka je realizovana sa ciljem unapređenja osposobljenosti za realizaciju zadataka u uslovima kada redovno snabdevanje hranom nije moguće, što je situacija u kojoj se izviđači, uzimajući u obzir namenu i prirodu ovih jedinica, mogu naći prilikom izvršavanja svojih zadataka.

Tokom boravka u prirodi težište je bilo na dodatnom osposobljavanju novih pripadnika izviđačkih jedinica. Oni su se u ovom periodu obučili da koriste biljni i životinjski potencijal prirode kao osnovni izvor hrane, što podrazumeva prikupljanje i pripremu namirnica, postavljanje zamki za životinje i izradu priručnih frižidera, peći, prečišćavača vode i skladišta za hranu.

Obuka u letnjim uslovima, koja obuhvata sadržaje u plivanju, borenju, savlađivanju vodenih prepreka i ishranu u prirodi, važan je segment obučavanja izviđača Vojske Srbije. Njihova obuka se realizuje tokom cele godine, u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, kako bi uvek bili spremni za realizaciju namenskih zadataka, i to prvenstveno u dubini neprijateljevog rasporeda.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave