NaslovnaNovostiTrenaž oficira za navođenje u 126. brigadi VOJIN

Trenaž oficira za navođenje u 126. brigadi VOJIN

U jedinicama 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja (VOJIN) u toku je redovna obuka oficira za navođenje i usmeravanje borbene avijacije u lovačkoj nameni, kao i za pružanje navigacijske pomoći vazduhoplovima u nuždi.

Aktivnost se realizuje u koordinaciji sa letačkom obukom posada lovačke avijacije, čime se postiže optimalna uvežbanost svih elemenata u stalno zadejstvovanim snagama, u realnom vremenu i uslovima najpribližnijim mogućoj stvarnoj situaciji.

Navođenje lovačke avijacije predstavlja specifičan proces kontrole i vođenja lovca, koji može biti pravilno i uspešno izvršen jedino sa oficirom za navođenje koji se nalazi u trenažu. Osim znanja i iskustva, za uspeh u realizaciji zadatka oficiru za navođenje su neophodni podaci dobijeni osmatranjem vazdušnog prostora iz jedinica 126. brigade VOJIN, kao i potpuna ispravnost i podešenost radarsko-računarskih i telekomunikacionih sredstava.

Izuzetna posvećenost i motivisanost pripadnika 126. brigade VOJIN, kao i profesionalna saradnja borbenih smena i sadejstvujućih jedinica garantuju uspeh na obuci, a njenom realizacijom se dodatno unapređuje sposobnost jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave