NaslovnaNovostiSelektivna obuka kandidata za prijem u 63. padobransku brigadu

Selektivna obuka kandidata za prijem u 63. padobransku brigadu

Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihaјlo Petrović“ u Nišu ove nedelje je započela tromesečna selektivna obuka kandidata za prijem u 63. padobransku brigadu.

Kandidati su profesionalni oficiri, podoficiri i vojnici Vojske Srbije i lica iz građanstva koja su se prijavila na konkurs za prijem u ovu jedinicu.

Opšti cilj selektivne obuke je izbor visoko motivisanih i psihofizički sposobnih kandidata za prijem u jedinicu i uključivanje u dalji proces obučavanja, a posebni — provera i podizanje na viši nivo vojnostručne obučenosti, fizičke sposobnosti, smisla za liderstvo, kao i razvijanje timskog duha i sposobnosti za izvršavanja zadataka u uslovima povećanih psihofizičkih naprezanja.

Tokom zahtevne obuke vršiće se stalna opservacija i testiranje kandidata radi utvrđivanja obučenosti, psihofizičke izdržljivosti, sposobnosti za realizaciju zadataka individualno i u sastavu tima, te izrade psihološkog profila, kako bi za rad u ovoj brigadi bili odabrani samo najbolji.

Na kraju selektivne obuke kandidate očekuje ispitna nedelja, kada će se u skladu sa ostvarenim rezultatima izvršiti njihovo rangiranje, a najuspešnijima će biti omogućeno da stupe u elitni stroj pripadnika 63. padobranske brigade.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave