NaslovnaNovostiZamena kontingenta VS u Centralnoafričkoj Republici

Zamena kontingenta VS u Centralnoafričkoj Republici

Pripadnici Vojske Srbije koji su od novembra prošle godine bili angažovani u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici vratili su se u zemlju, nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji. 

U prethodnih gotovo osam meseci, kontingent Vojske Srbije, u čijem su sastavu bili štabni oficiri i vojna bolnica nivoa 2+, uspešno je realizovao sve zadatke u skladu sa mandatom misije, potvrđujući tako visoke standarde postupanja pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama. Njih je zamenio novi kontingent, koji je danas stigao u prestonicu Centralnoafričke Republike Bangi, gde se naša vojna bolnica nalazi.

Srpska vojna bolnica, koja je od pre dve godine potpuno autonomna i samoodrživa, obezbeđuje prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu i evakuaciju povređenih. 

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici započela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a osim za vojnu bolnicu nivoa 2+ svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave