NaslovnaNovostiHumanitarna akcija VS u Centralnoafričkoj Republici

Humanitarna akcija VS u Centralnoafričkoj Republici

Pripadnici kontingenta Vojske Srbije u misiji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) organizovali su, povodom Dana državnosti Srbije, humanitarnu akciju u Centru za majke i decu u prestonici Bangiju. 

Donaciju u vidu osnovnih potrepština za ovu ustanovu i decu prikupili su naši štabni oficiri i pripadnici vojne bolnice nivoa 2+ i tako nastavili praksu koju su započeli pripadnici Vojske Srbije u sastavu prethodnog kontingenta kada su u februaru prošle godine sproveli sličnu humanitarnu akciju.

Angažovanjem pripadnika Vojske Srbije na ovakvim aktivnostima daje se dodatni doprinos jačanju međusobnog poverenja i podršci lokalnog stanovništva za zadatke koje realizuju u ovoj afričkoj zemlji.

Mirovna operacija Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici uspostavljena je rezolucijom Saveta bezbednosti od 10. aprila 2014. Iste godine Vojska Srbije je uputila prvi kontingent u ovu misiju, sa medicinskim i nemedicinskim osobljem za vojnu bolnicu nivoa 2 u prestonici, Bangiju. Od januara 2020. srpska vojna bolnica prelazi na nivo 2+ i postaje potpuno autonomna i samoodrživa, što znači da od tada svu opremu i osoblje obezbeđuje Republika Srbija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave