NaslovnaMornaricaObuka vojnika pontonirskih specijalnosti

Obuka vojnika pontonirskih specijalnosti

U jedinicama Rečne flotile u toku je intenzivna obuka vojnika pontonirskih specijalnosti koji su služenje vojnog roka započeli u martu ove godine.

Obuka se realizuje u okviru drugog perioda vojnog roka, tokom kojeg se vojnici osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka rodova i službi za koje su regrutovani. Oni koji se u Rečnoj flotili osposobljavaju za pontonire, sada prolaze praktičnu obuku na reci za dužnosti poslužilaca pontonskog mosta i remorkera.

U skladu sa programom za vojnike na služenju vojnog roka, realizuje se obuka za sklapanje skela i pontonskih mostova, savlađivanje vodenih prepreka desantnim čamcem i osnovno održavanje motornih vozila i plovnih sredstava na upotrebi u jedinici. Cilj je da se dobije fizički spreman i motivisan vojnik, u potpunosti osposobljen za realizaciju kolektivnih zadataka.

U ovom periodu vojnog roka, vojnici su aktivno uključeni u život i rad jedinice i realizaciju svakodnevnih zadataka, čime dodatno unapređuju znanja i veštine koje su stekli kako u ovoj jedinici, tako i u centrima Vojske Srbije za osnovnu i specijalističku obuku. 

Vojnici generacije „mart 2022“ su izuzetno motivisani i postižu odlične rezultate na obuci, a mnogi od njih pokazuju i interesovanje da po završetku služenja vojnog roka stupe u redove Vojske Srbije kao profesionalni vojnici, za šta već sada mogu da se prijave.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Ostanite povezani

2,117FanovaLajkuj
3,433PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
480PratilacaZaprati

Najnovije objave