NaslovnaNovostiObuka kadeta i učenika za upravljanje motornim vozilima

Obuka kadeta i učenika za upravljanje motornim vozilima

U Bataljonu za obuku saobraćajne službe Vojske Srbije u toku je obuka kadeta Vojne akademije i učenika Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ za bezbedno upravljanje motornim vozilima „C“ kategorije.

Obuka se realizuje na poligonu „Beranovac“ kod Kraljeva, a izvode je sertifikovani instruktori iz ove jedinice Centra za obuku logistike, u skladu s planom školovanja budućih starešina Vojske Srbije.

Tokom obuke, kadeti i učenici stiču znanja o pravilima i bezbednosti u saobraćaju, eksploataciji i održavanju vozila i njihovih podsistema, i prolaze obuku u upravljanju vozilom na vojnom poligonu i javnim putevima. Po uspešnom završetku obuke i polaganju teoretskog i praktičnog ispita oni stiču vozačku dozvolu u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja Republike Srbije.

Obuka u upravljanju motornim vozilima je obavezan deo školovanja kadeta Vojne akademije i učenika Srednje stručne vojne škole, od kojih se kao budućih starešina Vojske Srbije očekuje da ovladaju brojnim znanjima i  veštinama koje ne moraju biti isključivo vojničkog karaktera.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave