NaslovnaNovostiRedovna zamena kontingenta Vojske Srbije u Libanu

Redovna zamena kontingenta Vojske Srbije u Libanu

Pripadnici Vojske Srbije koji su od decembra prošle godine bili angažovani u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu danas su se vratili u Republiku Srbiju nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji.

U sastavu kontingenta Vojske Srbije koji je prethodnih sedam meseci bio angažovan u sektoru „Istok“ operacije u Libanu su pešadijska četa iz Druge brigade kopnene vojske, štabni oficiri i pripadnici elementa za nacionalnu podršku. Oni su u misiji profesionalno i odgovorno realizovali sve zadatke i tako na najbolji način opravdali ugled srpskog vojnika i Vojske Srbije u međunarodnom okruženju.

Njih će na dužnostima u ovoj bliskoistočnoj zemlji zameniti pripadnici Vojske Srbije koji su danas otputovali u zonu operacije i koji će narednih šest meseci izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira, a od tada je broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji značajno uvećan. Trenutno u zoni operacije, osim snaga u sektoru „Istok“, Vojska Srbije angažuje i vod za zaštitu snaga u sastavu italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave