NaslovnaNovostiObeležavanje praznika službe VOJ i 126. brigade VOJIN

Obeležavanje praznika službe VOJ i 126. brigade VOJIN

Vojna svečanost povodom Dana službe vazdušnog osmatranja i javljanja i Dana 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja održana je danas u kasarni „Banjica“ u Beogradu.

Povodom praznika, upriličen je defile jedinica brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu, uručene nagrade najistaknutijim pojedinicima i položeni venci na spomen-obeležje u kasarni.

U osvrtu na postignute rezultate u periodu između dva praznika, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i stručnost pripadnika službe VOJ i 126. brigade VOJIN u realizaciji svih zadataka i njihov doprinos uspešnom funkcionisanju sistema kontrole i zaštite vazdušnog prostora Republike Srbije.

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave i institucija sa kojima brigada sarađuje.

Dan službe VOJ i Dan 126. brigade VOJIN obeležavaju se 18. juna u znak sećanja na dan kada je 1915. godine srpska vrhovna komanda izdala naređenje da se oforme stalne osmatračke signalne stanice radi označavanja pravca leta neprijateljskih aviona, čime su postavljeni temelji savremene službe vazdušnog osmatranja i javljanja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave