NaslovnaNovostiObuka kadeta u Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“

Obuka kadeta u Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“

U Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“ u toku je realizacija posebnih oblika nastave za kadete 143. klase Vojne akademije studijskog programa vojnomašinsko inženjerstvo.

Reč je o stručnoj praksi tokom koje kadeti stiču praktična znanja iz oblasti konstrukcije i eksploatacije naoružanja kopnene vojske i motornih vozila neophodna za obavljanje početnih dužnosti oficira tehničke službe u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije.

U skladu sa tematskim planom, kadeti su upoznati sa misijom i zadacima Zavoda, organizacijom tehnološkog procesa i kapacitetima za remont, reviziju, modifikaciju i parcijalnu opravku sredstava borbene tehnike i motornih vozila. Oni će u ovoj jedinici Vojske Srbije biti u prilici i da sagledaju radne procese u održavanju i remontu naoružanja i vojne opreme, kao i da se upoznaju sa vođenjem konstrukcione i tehničke dokumentacije koja prati tehnološki proces.

Posebni oblici nastave koji se realizuju u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije su obavezan deo školovanja kadeta završne dve godine studija, tokom kojih oni nadograđuju znanja stečena na Vojnoj akademiji i stiču iskustva koja će im pomoći da se na najbolji način pripreme za obavljanje početnih oficirskih dužnosti. 

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave