NaslovnaNovostiProvera specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Provera specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

U centrima za obuku Vojske Srbije ove nedelje je realizovana provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“.

Vojnici su se prethodnih šest nedelja teoretski i praktično osposobljavali za realizaciju zadataka u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani. U tom periodu su osposobljeni za primenu taktičkih radnji i postupaka, rukovanje različitim naoružanjem i opremom, realizovali su sva programska gađanja i savladali proveru fizičkih sposobnosti.

Na proveri obučenosti, pred vojnike se postavljaju raznovrsni taktički zadaci, za čije je uspešno rešavanje neophodna praktična primena znanja i veština stečenih u dosadašnjem toku obuke. Postignuti su vrlodobri i odlični rezultati, što najbolje govori o kvalitetu realizovane obuke i visokoj motivisanosti za služenje vojnog roka.

Po završenoj proveri vojnici se upućuju u jedinice Vojske Srbije, u kojima će se do kraja vojnog roka obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka i zajedno sa profesionalnim sastavom biti uključeni u svakodnevni život i rad.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave