NaslovnaNovostiProvera specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Provera specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

U centrima za obuku Vojske Srbije ove nedelje je realizovana provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“.

Vojnici su se prethodnih šest nedelja teoretski i praktično osposobljavali za realizaciju zadataka u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani. U tom periodu su osposobljeni za primenu taktičkih radnji i postupaka, rukovanje različitim naoružanjem i opremom, realizovali su sva programska gađanja i savladali proveru fizičkih sposobnosti.

Na proveri obučenosti, pred vojnike se postavljaju raznovrsni taktički zadaci, za čije je uspešno rešavanje neophodna praktična primena znanja i veština stečenih u dosadašnjem toku obuke. Postignuti su vrlodobri i odlični rezultati, što najbolje govori o kvalitetu realizovane obuke i visokoj motivisanosti za služenje vojnog roka.

Po završenoj proveri vojnici se upućuju u jedinice Vojske Srbije, u kojima će se do kraja vojnog roka obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka i zajedno sa profesionalnim sastavom biti uključeni u svakodnevni život i rad.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave