NaslovnaNovostiPokretno logorovanje 63. padobranske brigade

Pokretno logorovanje 63. padobranske brigade

Pripadnici 63. padobranske brigade nalaze se na višednevnom pokretnom logorovanju na lokacijama van rejona baziranja, u okviru kojeg realizuju brojne sadržaje iz taktičke obuke specijalnih dejstava.

U vežbovnim aktivnostima učestvuje profesionalni sastav jedinice i vojnici generacije „mart 2022“ koji drugi deo vojnog roka služe u 63. padobranskoj brigadi.

Njih je danas obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom se uverio da je obuka pripremljena i organizovana tako da od pripadnika jedinice zahteva makismalnu posvećnost i naprezanje kako bi dostigli visoke standarde obučenosti koji se postavljaju pred ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije.

Ovonedeljne aktivnosti 63. padobranske brigade započele su uzbunjivanjem dela jedinice i prebacivanjem borbenih delova u rejon izvršenja pokretnog logorovanja uz upotrebu borbenih i neborbenih vozila i helikoptera.

Tokom višednevnog boravka u terenskim uslovima, padobranci realizuju taktičke vežbe i uvežbavaju izvršenje diverzantskih prepada i zaseda, traganje i spasavanje i obezbeđenje komande i jedinica u mestu i pokretu, kao i padobranski i specijalni desant na nepoznati teren.

Realizacijom ove obuke, uz osposobljavanje vojnika na služenju vojnog roka, od kojih će mnogi postati profesionalni pripadnici Vojske Srbije na službi u 63. padobranskoj brigadi, unapređuje se i osposobljenost jedinice za izvođenje operacija specijalnih snaga u operativnoj i strategijskoj dubini neprijatelja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave