NaslovnaNovostiPokretno logorovanje jedinica Brigade veze

Pokretno logorovanje jedinica Brigade veze

Vojnici na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ koji u Brigadi veze završavaju svoju stručno-specijalističku obuku i šestomesečni vojni rok, nalaze se na višednevnom pokretnom logorovanju, na kojem, zajedno s profesionalnim sastavom, ovladavaju veštinama neophodnim za efikasno izvršavanje namenskih zadataka jedinice.

Tokom pokretnog logorovanja, vojnici se obučavaju za postavljanje pokretnih telekomunikacionih centara na komandnim mestima, uspostavljanje i održavanje različitih vrsta veza i organizaciju života i rada u terenskim uslovima.

Sve radnje su normirane i izvršavaju se i u dnevnim i u noćnim uslovima, a ostvareni rezultati svedoče da su vojnici profesionalno pristupili realizaciji vežbovnih aktivnosti i uspešno savladali teorijsko osposobljavanje u kabinetima i učionicama.

Realizacijom pokretnog logorovanja u realnim prostornim i vremenskim uslovima, osim obučavanja vojnika na služenju vojnog roka, unapređuje se i osposobljenost jedinice za planiranje i izvođenje telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja komandi operativnog i strategijskog nivoa, što je od ključnog značaja za efikasno komandovanje snagama Vojske Srbije.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Ostanite povezani

2,117FanovaLajkuj
3,433PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
480PratilacaZaprati

Najnovije objave