NaslovnaNovostiPokretno logorovanje jedinica Brigade veze

Pokretno logorovanje jedinica Brigade veze

Vojnici na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ koji u Brigadi veze završavaju svoju stručno-specijalističku obuku i šestomesečni vojni rok, nalaze se na višednevnom pokretnom logorovanju, na kojem, zajedno s profesionalnim sastavom, ovladavaju veštinama neophodnim za efikasno izvršavanje namenskih zadataka jedinice.

Tokom pokretnog logorovanja, vojnici se obučavaju za postavljanje pokretnih telekomunikacionih centara na komandnim mestima, uspostavljanje i održavanje različitih vrsta veza i organizaciju života i rada u terenskim uslovima.

Sve radnje su normirane i izvršavaju se i u dnevnim i u noćnim uslovima, a ostvareni rezultati svedoče da su vojnici profesionalno pristupili realizaciji vežbovnih aktivnosti i uspešno savladali teorijsko osposobljavanje u kabinetima i učionicama.

Realizacijom pokretnog logorovanja u realnim prostornim i vremenskim uslovima, osim obučavanja vojnika na služenju vojnog roka, unapređuje se i osposobljenost jedinice za planiranje i izvođenje telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja komandi operativnog i strategijskog nivoa, što je od ključnog značaja za efikasno komandovanje snagama Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave