NaslovnaNovostiKomandno-štabna vežba jedinica Četvrte brigade kopnene vojske

Komandno-štabna vežba jedinica Četvrte brigade kopnene vojske

Komanda i deo jedinica Četvrte brigade kopnene vojske realizovali su na više lokacija u Vranju i okolini komandno-štabnu vežbu „Proleće 22“, na kojoj su uvežbavani priprema i izvođenje operacije brigade Kopnene vojske.

Vežba je realizovana sa ciljem unapređenja obučenosti komande brigade za operativno planiranje, primenu standardnih operativnih procedura i komandovanje snagama angažovanim u operaciji. 

Tokom višednevnih aktivnosti u terenskim uslovima, pripadnici jedinice su rešavali namenske zadatke po zadatim supozicijama, počev od brzog i organizovanog posedanja komandnog mesta nakon signala za uzbunu, preko angažovanja organa komande i neposredno potčinjenih jedinica u skladu sa funkcionalnim nadležnostima do efikasnog sprovođenja donetih odluka.

Tokom realizacije vežbe proverena je i unapređena osposobljenost dela jedinica Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju borbenih zadatka, a profesionalni sastav je i ovoga puta pokazao visok nivo obučenosti, profesionalizma i motivisanosti.

Komandno-štabne vežbe predstavljaju važan oblik praktične obuke komandi jedinica Vojske Srbije kojim se unapređuju sposobnosti za pravilnu i pravovremenu upotrebu snaga u operacijama u svim uslovima i realizuju se redovno u skladu sa planovima obuke radi održavanja visokog nivoa borbene gotovosti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave